Cumhuriyet kadını Mihriye Yalazı

Anadolu’nun Yunan, Fransız, İngiliz, İtalyan ve Ermeni güçlerince işgal altında olduğu dönmelerde, gözü pek yüreği vatan sevgisi ile dolu vatanperver insanların başlattığı Kuvayı Milliye ruhu günümüzde halen devam ediyor.

“Ya İstiklal ya ölüm” sloganıyla halkını, milletini, bağımsızlığını, bayrağını, egemenliğini, hürriyetini korumak ve yaşatmak arzusu ile başlattığı can pare mücadele devam ediyor.

Kurtuluş savaşı zamanlarındaki gibi topla, tüfekle,süngüyle, göğüs göğüse muharebe ile değil, akılla dik duruşla, ecdadına saygı ve hürmetle o günkü ruh halen devam ediyor. Bazı değerlerimize bırakın el uzatmayı dokunmayı, düşüncesini bile dile getirdiğinizde, ima ettiğinizde karşınızda dağlar gibi sıralı, yüreği vatan sevgisi ile dolu Kuvayı Milliye ruhu ile yaşayan insanlar bulursunuz.

Manisa Akhisar’da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı, Yunan armatör Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen tarihi evini Onassis vakfının 3 milyon euro’luk (yaklaşık 26 milyon TL) teklifine rağmen satmadı. Türk bayrağı ile Yunan bayrağının aynı sokakta bulunmasının, her Türk’ü yaralayacağı düşüncesi ile 3 milyon euro’luk teklifi geri çevirdi.

Mihriye Yalazı, "3 kızım, 1 oğlum var. Benim yaşadığım ev, herkesin bildiği Onassis'in doğduğu yer olan tarihi bina. Eşim Cemal Yalazı bu evi 1972'de aldı. Evin tapusunu benim üzerime yaptı. Bizim burada çok güzel günlerimiz geçti. Bir gün Yunan armatör Onassis adına kurulan vakıf yöneticileri evi görmek istedi. Gelenler arasında Yunanistan Konsolosluğu'ndan yetkililer de varmış. Evi satın almak için 3 milyon euro (yaklaşık 26 milyon lira) teklif ettiler. Bu para karşısında çok şaşırdık" diye konuştu. Teklif karşısında şaşıran ve durumu aile arasında konuştuklarını anlatan Yalazı, bir Türk askerinin konuşmasıyla evi satmamaya karar verdiklerini söyledi.

Yalazı, "O tarihlerde Akhisar'da Garnizon Komutanı olan Cüneyt Kavuncu ziyaretimize geldi. Vatan sevdalısı, milliyetçi bir Türk askeri olan Kavuncu, bu evi satmanın vatanı satmakla eşdeğer olduğunu, burada Yunanistan bayrağının dalgalanacağını, Akhisar Askerlik Şubesi'ndeki Türk bayrağı ile Yunan bayrağının aynı sokakta bulunmasının her Türk'ü yaralayacağını anlattı. Yunan bayrağının dalgalanmasını kabul edemeyeceğimi anladım. Eşim ile mutlu günler geçirdiğimiz bu evi Onassis Vakfı'na satmama kararı aldım" dedi."

Evinizi satarsınız.

arabanızı da satarsınız.

tarlanızı, bağınızı bahçenizi her şeyinizi satabilirsiniz.

Satılmayan...

Satılması mümkün olmayan değerler vardır...

Dinimiz gibi.

Ezanımız gibi.

Bayrağımız gibi.

Şerefimiz onurumuz gibi...

Muhtaç olduğunuz asil kan damarlarınızda mevcut olduğu sürece satamazsınız...

Tıpkı Mihriye Yalazı annemiz gibi. Bu muhteşem cumhuriyet kadınının önünde saygıyla eğiliyor ellerinden öpüyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri