Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) eğitimde eşitlik çağrısı yaptı

47 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Eğitimde Eşit Haklar Platformu, Beşiktaş'ta düzenlediği toplantıyla, eğitimde eşitlik çağrısı yaptı. Toplantıya ilişkin Damga'ya konuşan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Tekir Akarken, “Özellikle Down sendromlu çocuklarımızın eğitimine önem verilmesi adına önemli çağrılarda bulunduk” dedi

Eğitimde Eşit Haklar Platformu", kolaylaştırıcı kişi kavramının genişletilmesi ve eğitimin tüm alanlarında yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.47 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Eğitimde Eşit Haklar Platformu", Levent'teki 1907 Fenerbahçe Derneğinde basın toplantısı düzenledi. Platform adına konuşan Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin, "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" mottosuyla kurulan platformun, tüm özel gereksinimi olan çocukların eğitim hayatındaki standartlarının yükseltilerek diğer çocuklarla uyum içinde olabilmesi için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "kolaylaştırıcı kişi" uygulamasına değinen Bilgin, "Uygulamanın tanıya göre değil ihtiyaca göre belirlenen özel gereksinimli tüm öğrencileri kapsayan ve sadece bu maddi yükü kaldırabilecek ailelerin değil tüm aileleri içine alacak bir yapıya taşınması talep ediyoruz. Ayrıca bu sistemin temelini oluşturan ve MEB tarafından eğitilen ve denetlenen kolaylaştırıcı kişilerin özel gereksinimli öğrenciler, sınıftaki diğer öğrenciler, sınıf öğretmenleri ve tüm toplum için faydalı olacak." diye konuştu.Bilgin, platform olarak MEB'den bu konuda tüm paydaşların katılacağı bir çalıştay düzenlemesini talep ettiklerini belirtti.

SAHİM-SEN'de toplantıya katıldı

Toplantıya SAHİM-SEN adına da Sendika Genel Başkanı Özlem Tekin Akarken, Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı katıldı. Basın açıklamasına sendika adına Gülpınar Doğan'ın katıldığı toplantının ayrıntılarını ise Sendika Başkanı Akarken, Damga'yla paylaştı. Eğitimde eşitliğin önemine değinen Akarken, “Bizler sendika olarak her alanda duyarlılık çağrısı yapmak durumundayız. Eğitim dünyasında down sendromlu, otizmli bir sürü çocuğumuz var. Onların mevcut eğitim sistemi içerisinde eşitlik ilkesinde yararlanabilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığımıza çağrıda bulunduk. Gelecek adına ve eğitim dünyası oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik” değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri