Emekliler dikkat!

Biz virüsle mücadele ediyoruz ama dolandırıcılar hala terörle mücadele ediyorlar. Yahu ne terörü? Biz FETÖ ile mücadeleye bile ara verdik. Şu anda en büyük terör mücadelesi Korona ile. Cihatçı terör örgütü IŞİD bile virüs görülen ülkelere saldırmayın talimatı verdi.

Herkes çok dikkatli olsun ama özellikle emekliler, lütfen bu aralar siz çok daha dikkatli olun. Ne yazık ki dolandırıcılar böyle günlerde bile boş durmuyor.

***

Bu aralar, bir mail dolaşıyor ortalıklarda. Şöyle diyor;”Tüm T.C. vatandaşlarına Korona virüsün yayılmaması için evde kaldığı süre, günlük kişi başı 25.-TL devlet tarafından ödenecektir. Tüm hak ve bilgiler için lütfen aşağıdaki linke tıklayın. İsim, soyadı ve adres girmeniz yeterli olacaktır.”

Aman ha! Sonra linke tıklıyorsunuz ve tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlar. Kapınızı çalıp ateşinizi ölçeceğiz diyen olursa itibar etmeyin. Resmi makamlarca numaraları duyurulan yerler dışında kimsenin yardım talebine inanmayın.

***

Bundan kısa bir süre önce ben de arandım. Bankadan aradığını söyleyip, bazı şeyler sormaya başladı. Anamın kızlık soyadını sorduğunda”benim bankada tüm bilgilerim mevcutken, bunu neden tekrar soruyorsunuz”dedim. Gerekliymişte, işte güncelleme yapıyormuşta...Dedim ki, siz kapatın, ben şubeye gider sorarım ne için gerektiğini. Üstelik benim konuşmaya müsait olup olmadığımı bile sormadı. Telefonda vıvır vızır telefonlar çalıyor algısı yaratmaya çalışılan bir ortamdan, inandırıcılık kazanmaya çalışıyordu. Dolandırıcılar uzun süredir bankalara uğramıyor galiba, zira artık öyle borsa gibi çalışan banka kalmadı.

***

Geçen gün arkadaşımla konuşurken anlattı. Eşini aramışlar cep telefonundan ve terörle mücadeleden aradıklarını, açık bir dosyası olduğunu ve kapatmak için bazı kişisel bilgilerine ihtiyaç olduğunu söylemişler. Ana adı, baba adı, anasının kızlık soyadından başlayarak, hangi bankadan maaş aldığını falan sormaya başlamışlar. Bu tür şeylere uzun zamandır temkinli yaklaştığımızdan o da ben sizi arayacağım deyip telefonu kapatmış. Geri arayınca kimse açmıyor elbette. Sonra Jandarma, Polis ne varsa arayıp anlatmışlar durumu.

***

Sakın bu tür şeylere inanmayın. Her an tetikte olun. Telefonunuza gelen her mesajı açmayın. Eğer şüphe duyduğunuz bir durum olursa, yakınınızda bulunan gençlerinizden yardım alın. Zaten devlet para ödeyecek olursa”burası çok önemli”diyerek mutlaka ekranlardan size bir konuşma sunarlar.

Lütfen dikkatli olun!

Sevgiyle kalın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri