Diyarbakır'da derneğe PKK operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği'nin (MEBYA-DER) yöneticileri ve üyelerine yapılan terör operasyonu sonucu gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.

MEBYA-DER ile terör örgütü PKK arasındaki ilişki ağlarının ortaya çıkarılmasına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 27 Şubat ve 3 Mart'ta düzenlenen terör operasyonlarında, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın babası Mehmet Zeki Dağ'ın da yer aldığı 28 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan baskınlar sonucu MEBYA-DER binasındaki aramalarda çok sayıda dijital malzeme ile döküman ele geçirildi. Ele geçirilen materyaller ile belgeler üzerinde yapılan incelemer sonucu çoğu dernek yöneticisinin terör örgütü PKK ile ilişkinin ve irtibtının olduğu, örgütten talimat alarak hareket ettikleri ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 10'unun sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Adliyede mahkemeye çıkarılan 10 şüpheliden, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın babası Mehmet Zeki Dağ'ın da yer aldığı 7 kişi tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltında tutulan 18 şüphelinin sorgusu ise devam ediyor.

DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri