Selin Sayek Böke aday olacak mı?

CHP'de muhalifler, olağanüstü kurultay için imza toplamaya devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin genel başkanlık için aday olacağı iddiaları gündemde. Selin Sayek Böke CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı? Selin Sayek Böke kimdir? Böke merak edilen sorunun cevabını verdi...

Böke, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkan adayı olmayacağım." dedi ve şunları söyledi. "Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim artık zorunluluktur. CHP’deki bu değişim Türkiye için umuttur. Rejimin değiştiği böyle bir dönemde CHP’de yeni bir yönetim anlayışı, yeni iş yapma biçimi, yeni siyaseti birlikte kurmalıyız, kuracağız.Ben de bu yeni siyaseti kurmak için her zamanki gibi savunageldiğim değerler ışığında mutlaka sorumluluk alacağım. Omuz omuza, sorumlulukta ortaklaşarak birlikte yürüyeceğiz. Önemli olan cümle budur."

Selin Sayek Böke kimdir?
Selin Sayek, 24 Ağustos 1972’de, Füsun Sayek ve İskender Sayek çiftinin kızı olarak Buffalo, New York’ta doğdu. Annesi hekim, babası tıp profesörüdür. Anne tarafından Niğdeli, baba tarafından Arsuz, Hataylıdır. Sayek sırasıyla Çankaya İlkokulu’ndan, 1989’da TED Ankara Koleji’nden, 1993’te de Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1999 yılına kadar Duke Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. 2002’de inşaat mühendisi Mert Böke ile evlendi ve bu evliliğinden Can ve Aksel adını verdiği iki oğlu oldu. 2003’te Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında ise doçent oldu. 2014’te Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’ne seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri’nde CHP’nin İzmir 1. bölge milletvekili adayı oldu ve meclise girdi. Kasım 2015’teki erken genel seçimlerde yeniden aynı şehirden milletvekili seçildi. CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğü yaptı. 6 Mayıs 2017 tarihinde Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığından ve Parti sözcülüğünden istifa etmiştir fakat milletvekilliğini sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri