SMA hastası Sofia Deniz’in çığlığı duyulmuyor

13 aylık bedeni ile boyundan büyük bir hastalıkla SMA ile mücadele eden Sofia Deniz Şen, hayat mücadelesini kaybetmek üzere. Sağlık Bakanlığı’nın son aldığı kararla kampanyalardan da aradığını bulamayan aile kalbi 2 kez duran Sofia Deniz’i kurtarmak için insanüstü bir mücadele veriyor

Adana'da yaşayan Sofia Deniz Şen 13 aylık SMA TİP 1 hastası. 7 aydır SMA hastalığı ile minicik bedeni ile mücadele ediyor. Ailesi Sofia için bir yardım kampanyası başlattı, maalesef bakanlığın son yapılan açıklamalarından sonra kampanya durma noktasına geldi. 30 Ocak 2021 günü Sofia'nın kalbi 2 kez durdu ve tekrar çalıştırıldı.

Adana Özel Altınkoza Hastanesi’nde çocuk yoğun bakım ünitesinde hayati tehlikesi devam ediyor. Ailesi ve gönüllüler hastanede 48 saat can nöbeti tutuyorlar. Türkiye’nin her yerinden onun gözlerini açması için dualar ediliyor, ancak Devlet bu çocukları hâlâ görmüyor. SMA’lı çocukların hepsinin tedavilerinin düzenlendiği yönde açıklamalar yapılıyor, ancak bazı çocukların bu kapsam dışında kaldığı da biliniyor.

SOFİA'NIN TOSPİKLERİ SATIŞTA

Son olarak Sofia'nın ailesi onun en sevdiği oyuncağı olan Tospik'lerden satıp oyuncakları Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara hediye ediyorlardı. Böylelikle hem Sofia Deniz'e nefes olup hem yüzbinlerce çocuğun yüzünde gülücükler olmasını sağlıyorlardı. Şimdi de bu çabalarıbı www.sofianintospikleri.com üzerinden bu çalışmayı yürütüyorlar.. 145 bin Tospik satılıp eksik olan para toplanınca da Sofia’nın sağlığına kavuşmasını bekliyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri