Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak (bitecek)?

Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce 65 yaş ve üstü vatandaşlara yapılan 'evde kal' çağrısı karşılık bulmamış ve binlerce kişi dışarıya çıkmaya devam etmişti. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelge ile sokağa çıkma yasağı getirildiğini ve özellikle kronik hastaların daha fazla tehlikede olduğunu belirtmişti. Peki Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak (bitecek)? İşte detaylar...

Son olarak 21 kişinin hayatını kaybettiği ve 947 vatandaşın da vaka olarak teşhis edildiği koronavirüs ile ilgili önlemler alınmaya devam ediliyor. Yapılan testler sonucunda her geçen an sayıların yükselme ihtimalini göz önünde bulunduran hükümet, bakanlar aracılığıyla birçok mekanın geçici olarak faaliyetlerini durduruş ve bir dizi kararlar almıştı. Bunlardan sonuncusu ise 65 yaş ve üstü vatandaşlar içindi. Getirilen sokağa çıkma yasağı ile risk grubunda bulunmalarından dolayı sirkülasyondan çıkarılmaları hedeflendi. Peki Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak (bitecek)? Detaylar haberimizde.
 


KİMLER SOKAĞA ÇIKAMAZ?

21 Mart 2020 Cumartesi gününü 22 Mart 2020 Pazar gününe bağlayan gece saat 24:00’ten itibaren 65 yaş üstü olan kişiler ve kronik rahatsızlığı bulunan kişiler için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

 

Yayımlanan genelge şu şekilde;
Açıklanan genelde yer alan ifadelerse şöyle; 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımız ile yukarıda anılan kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız büyük risk altında olmasına rağmen toplumsal hareketliliğin içine girmekte; halka açık alanlarda, parklarda bir araya gelmekte, zorunlu olmamalarına rağmen toplu taşıma araçlarında seyahat ederek hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturmaya devam ediyor. Bu durumun devam etmesi 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız kendi hayatlarını ve toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturarak salgının yayılmasını, vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artırarak, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesi riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.

Açıklanan nedenler, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, il valileri tarafından, İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ve Umuma Hıfzısıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddesi kapsamında 21.03.2020 tarihi saat 24.00'den sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile anılan kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması amacıyla gerekli kararların ivedilikle alınması gerekmektedir."


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK (BİTECEK)?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile getirilen sokağa çıkma yasağının ne zaman kaldırılacağı henüz belli değil. Koronavirüsün her geçen gün bilançosunun artmasıyla birlikte bu durumun bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (34)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri