Bir tek kişi bile işten çıkarılmadı

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendikanın Genel Kurulunda önemli açıklamalarda bulundu. Salgın sürecini en başarılı geçiren sendika olduklarını belirterek, “Süreçte tek arkadaşımız bile işten çıkarılmadı. 60 civarında yeni işyerinde örgütlendik’’ dedi.

Türk Metal Sendikası İstanbul 1. No’lu şube genel kurulu Küçükçekmece’de gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, salgın sürecinde sendikanın gelişimine, örgütlenme sürecine ve işçileri haklarına dair çeşitli açıklamalarda bulundu.  Kavlak, salgın sürecinde herkesin evlerinde olsa da emekçilerin işlerinin başında olduğunu vurgulayarak, “Bir tek biz. Biz emekçiler işimizin başındaydık.Başta sağlık emekçileri olmak üzere, market çalışanları, kargo emekçileri ve daha niceleri. Görevlerinin başında çalışmaya devam ettiler. Bir de metal emekçileri. Sizler. İş yerlerine sahip çıktınız. Ürettiniz.  Kazandırdınız. Çarkları döndürdünüz” diye konuştu.

En başarılı sendika

“Biz Türk Metal olarak, bu süreçte çok önemli bir sınav verdik ve bu sınavdan başarıyla çıktık” diyen Kavlak, “Biz bu salgın dönemini en başarılı geçiren sendikayız. Daha devletimiz herhangi bir karar almamışken, biz bu süreçte işçi çıkartılmayacağına ilişkin maddeyi bu anlaşmaya koyarak elimizi güçlendirdik. Hiçbir iş yerimizden tek bir arkadaşımız bile işten çıkarılmadı.Yaptığımız anlaşma gereğince arkadaşlarımızın ekonomik bir kaybı olmadı,Herkes ücretlerinin tamamını aldı” ifadelerini kullandı. Kavlak, “Bu salgın döneminde hiç boş durmadık. Çeşitli illerimizde  60 civarında yeni iş yerinde örgütlendik. Yaklaşık 15 bine yakın arkadaşımızı ailemize kattık. Geçenlerde resmi olarak açıklandı. Ülkemiz yılın ilk üç ayında  yüzde 7 oranında büyümüş. Türkiye yüzde 7 büyürken bize ne olmuş? Bizim ekmeğimiz küçülmüş Soframızdaki aşımız azalmış” dedi. 

Grev hakkımız da elimizden alındı

Pandemi sürecinde grev hakkının da işçilerin ellerinden alındığını kaydeden Kavlak, “Grev hakkımız da anayasamızda güvence altına alınmış bir haktır. Peki, bu hakkımızı özgürce Ne yazık ki, hayır kullanabiliyor muyuz? Birkaç belediye grevi dışında Son 20 yıldaki bütün grevler ertelendi, Emekçilerin işverenlere karşı en etkili silahı olan grev hakkı ellerinden alındı” dedi. Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No’lu şube Başkanı Mehmet Ali Akman ise “Bizler yaşadığımız bu süreçte örgütlü olmanın sağladığı avantajları gördük. Fakat işverenler örgütlenmenin önüne geçmeye çalıştı. Bizi vazgeçirebileceklerini, arkadaşlarımızı yarı yolda bırakacağımızı düşündüler. Biz adaletsizliklere, haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. 

MÜGE YÜCETÜRK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri