Esenyurt Kaymakamlığı: Belediye tek çivi çakmadı

Esenyurt Zafer Mahallesi'nde bulunan Yıldız Camii'nin müştemilatı için belediye ile karşı karşıya gelen İlçe Kaymakamlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı. Kaymakamlık, Esenyurt Belediyesi'nin ilgili alana 3 yıldan beri tek bir çivi çakmadığını belirterek, Diyanet Vakfı tarafından yapılan kiralamadan sonra harekete geçildiğini savundu. Kira sözleşmesinin iptal edildiğini duyuran Kaymakamlık, belediye tarafından yapılacağı açıklanan taziye evi ve aşevinin takipçisi olacaklarını belirtti

Esenyurt Zafer Mahallesi'nde bulunan Yıldız Camii ve müştemilatı belediye ve Kaymakamlığı karşı karşya getirmişti. Müştemilat içerisinde yer alan kapalı alanın Kaymakamlık oluru ile Diyanet Vakfı tarafından bir merkete kiralanması üzerine Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri kiracıya müdahalede bulunmuştu. Yapılan şikayet üzerine bölgeye sevk edilen emniyet birimleri ise zabıtaların araçlarını çekici ile kaldırmış, müdahaleye son vermişti. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise ilgili yerin belediyenin tapulu malı olduğunu belirterek, geri adım atmayacaklarını duyurmuştu.

Tinerci yuvası olmuştu

Yaşanan olaylar üzerine Esenyurt Kaymakamlığı, ikinci bir açıklama yaptı. Yeni bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olduğunu belirten Kaymakamlık, “26 Şubar 2019 tarihinde Esenyurt Belediyesi tarafından geçici kabulü yapılan ve Tescil Harici Yer olarak tapu kaydı olan Yıldız Camii inşaatı ile ilgili olarak Esenyurt Belediyesince yaklaşık 2 yıldan fazla bir süredir tek bir çivi dahi çakılmamış olup söz konusu cami inşaatı ve eklentisi tinerci ve bağımlı yuvası haline gelmiştir. Yıldız Camii ve müştemilatı inşaatını mevcut bu olumsuz durumdan kurtarmak ve Diyanet Vakfımızca gelir sağlayarak ilçemizde diğer cami ve Kuran kurslarına maddi destek olabilmek amacıyla söz konusu cami müştemilatı, Diyanet Vakmızı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Kanununun ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin vermiş olduğu yetkilerle kiraya verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Hukuksuz bir talimat

Yapılan kiralamanın ardından Esenyurt Belediyesi yetkilileri tarafından zabıta ekiplerine hukuksuz talimatlar verildiğini savunan Kaymakamlık, “Söz konusu cami müştemilatının kiracı tarafından kullanımına engel olunmuştur. Esenyurt Belediyesi zabnıta ekiplerinin bu hukuksuz müdahalesine karşı tamamen yargı makamlarının da bilgisi ve mevzuat çerçevesinde kolluk güçlerimiz tarafından müdahalede bulunulmuştur. İlçe Müftülüğümüze bağlı Diyanet Vakfı tarafından Yıldız Camii müştemilatının kiraya veriliş amacı öncelikle inşaatı metrukluktan kurtarmak, daha sonra da kiralamak vasıtasıyla bu cami inşaatını tamamlamaktı. Ancak yaşanan bu olaydan sonra, Esenyuurt Belediyesince Yıldız Camii ve inşaatı ve müştemilatı inşaatının tamamlanarak, burada bir taziye evi, ve aşevi yapılması kararı alınmış olduğu, Esenyurt Belediyesince basına yapılan açıklamalar vesilesiyle öğrenilmiştir. Geçte olsa Esenyurt Belediyesi tarafından alınan bu karar memnuniyet vericidir” açıklamasını yaptı.

Kira sözleşmesi feshedildi

Yaşanan gelişme üzerine İlçe Müftülüğü'ne bağlı Diyanet Vakfı tarafından kiracıyla yapılmış kira sözleşmesinin iptal edildiğini ifade eden Kaymakamlık, “Yıldız Camii ve müştemilatı inşaatının Esenyurt Belediyesince tamamlanıp bir taziye evi ve bir de aşeşevi yapılması amacıyla kendilerine hukuki desteğin sağlanması konusunda gereken çalışmalar başlatılacaktır. Esenyurt Belediyesi'nin 2022 yılı Plan ve Bütçesinde öngörülmemiş ve hiçbir ödenek ayrılmamış olduğu bilinen Yıldız Camii ve meştemilatı inşaatının, Esenyurt Belediyesince bir an evvel tamamlanması ve cami ile birlikte bir aşevi ve taziye evinin halkımızın hizmetine sunulduğunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Böyle bir krizden Esenyurtlu vatandaşlarımızın hayrına bir netice çıkmasını umut ediyoruz” diyerek konunun takipçisi olacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri