Esenyurtlular bilgilendirildi

Esenyurt'ta "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında, vatandaşlar uyuşturucuyla mücadeleyi içeren yazıların yer aldığı broşürler dağıtılarak bilgilendirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Meydan'da kurulan stantta vatandaşlara, "Hiçbir Aile Uyuşturucu Bağımlılığını Çocuğuna Yakıştırmaz!" başlıklı bilgilendirici broşür dağıttı. Dağıtılan broşürde, "Uyuşturucu Madde Nedir?", "Madde Bağımlılığı Nedir?", "Uyuşturucuya Başlama Nedenleri", "Bağımlılık Döngüsü" adlı alt başlıklarda bilgiler yer aldı.

Şans da eşlik etti

Narkotik suçlarla mücadelenin öneminin anlatıldığı broşürde, bağımlı olunmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahalenin hayat kurtardığı vurgulandı. "Gözümüz Olun! Karşılaştığınız Uyuşturucu Ticaretini Doğrudan ve En Hızlı Şekilde Bildirin!" yazısının bulunduğu broşürde, "UYUMA Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması"nın nasıl indirileceğine yönelik bilgilere yer verildi. Broşürde, madde bağımlılığı ile ilgili mücadele çözüm merkezlerinin isim ve telefon numaraları da belirtildi. Vatandaşlara karanfil de dağıtan ekipler, narkotikle mücadelenin önemini anlattı. Bilgilendirme sırasında ekiplere "Şans" adlı narkotik köpeği de eşlik etti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri