Sen misin sendikalı olan!

Sunny Atmaca Bilgisayar'da sendikalaşan 20 işçi işten atıldı. Özçelik-İş’te örgütlenen Atmaca Bilgisayar işçileri, “Çoğunluk onayımız geldi iki gün sonra 20 arkadaşımız işten çıkarıldı" dedi

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Samsung’a üretim yapan Sunny Atmaca Bilgisayar’da Hak-İş’e bağlı Özçelik-İş’te örgütlenip yetki çoğunluğu alan işçilerden 20’si işten atıldı. 60 işçiyi ise izne çıkaran Atmaca Bilgisayar patronu, 200 işçinin çalıştığı fabrikada işten atma gerekçesi olarak küçülmeye gitmeyi öne sürdü. Her gün 16.00 ve 18.00 saatleri arasında Atmaca Bilgisayar önünde eylem yapan işçiler direnişlerinin 7. gününde. İşe iade edilmeyi ve sendikal haklarının tanınmasını isteyen işçiler talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

 

Sendikalaşmak suç değildir
İşten atılan bir Sunny Atmaca Bilgisayar işçisi, “Fabrika içerisinde sıkıntılarımız çoktu, patronlara bunları söylediğimizde çözüm bulmadılar. Hem mesai saatleri hem iş yükü katlanılmaz hal aldı. Biz de sendikalaştık. Yeterli çoğunluğu da aldık. Bakanlıktan yetki onayı geldikten iki gün sonra 20 işçiyi işten attılar” dedi. 200 işçinin çalıştığı Atmaca Bilgisayar’da yetkiyi aldıklarını söyleyen işçi yaklaşık 1500 işçinin çalıştığı Atmaca Elektronik’te de örgütlenmeye çalıştıklarını anlatarak, “İki fabrikadan da işten atılan işçilerin eylemlerine destek veren işçiler var. Patron 60 işçiyi izne çıkardı, Atmaca Elektronik’ten de 10 işçiyi işten atmışlar. Mücadelemiz devam ediyor. Sendikalaşmak suç değil, haktır. İşe iade edilene kadar eylemlere devam edeceğiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri