Simge İstanbul'u ayağa kaldırdı!

Simge ilk Harbiye konserinde İstanbul’u ayağa kaldırdı. Birbirinden güzel şarkılarıyla herkesi mest eden Simge adeta bir rüzgar gibi esti

Türk pop müziğinin yeni dönem genç temsilcileri arasında parmakla gösterilen Simge Sağın geçtiğimiz hafta “Yıldızlar Geçidi” konserleri kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda ilk konserini verdi. Uğur Bayhan’ın sahibi olduğu Bayhan Prodüksiyon tarafından düzenlenen organizasyonda Simge, sahne şovu ve performansıyla Harbiye sınavında geçer not aldı. “As Bayrakları, Yankı, Öpücem, Üzülmedin Mi?, Prens & Prenses, Ben Bazen, Miş Miş” gibi her söylediği hit olan güzel şarkıcı çocukluk arkadaşı ve modacı Gülşah Saraçoğlu imzalı 3 kostüm tercih etti. Oldukça heyecanlı olmasına rağmen sahnede parlayan ve 40 yıldır Harbiye’ye çıkıyormuş gibi eğlendiren başarılı popçu, Özgür Aras’a teşekkür ederek şu sözleri söyledi: “Ekip arkadaşlarımla beraber bu hayali gerçekleştirdik. Hayal kurulunca ve gerçekten istenince o şey gerçek oluyor. Burası şu an gerçektir herhalde. Biri beni uyandırırsa iyi olur. Sabah Alper elinde kahveyle gelip günaydın abla demez inşallah. Bu rüya gerçek olmalı. En çok istediğim şeylerden biri burada şarkılarımı söylemekti. Özgür Aras sana çok teşekkür ediyorum.” 1,5 aydır bu konsere hazırlanan popçu, tam 30 şarkı söyledi. 3 saat sahnede kalan Sağın, cesur kıyafetleriyle de adından söz ettirdi. İkinci bölümde uzun yırtmaçlı siyah bir elbise tercih eden şarkıcı, Sezen Aksu’nun eserleri başta olmak üzere “Sen Ağlama, Güllerim Soldu” gibi klasikleşmiş duygusal parçaları oturarak seslendirdi.

Yıldız Tilbe taklidi
Vokal arkadaşlarını yanına çağırarak “Yıldız Tilbe’yi herkes çok seviyor. Onun için yapılan albümde “Zaten Aşığım”ı seslendirmiştim. Bence Yıldız Abla’dan daha delisi yok. O çok tatlı çünkü. Biz sadece onun tatlılığını ve enerjisi bazen sahneye taşımaya çalışıyoruz. Vokal arkadaşlarım da yanıma gelsin. Bakalım hangisi daha deli?” sözlerinin ardından Simge, hayranı olduğu Yıldız Tilbe’nin dansını taklit etti.



Ersay Üner’in kulağı deliktir
Ersay Üner’in tatilde olduğu için konsere gelemediğini dile getiren Simge yakın arkadaşı için “Kendisi burada yok ama onun için birkaç şey söylemek istiyorum. Ersay’ın kulağı deliktir çünkü mutlaka duyar. Ersay’ın şarkılarını söylerken çok mutlu oluyorum. Onunla güzel bir enerjimiz var. Konsere de davet ettim. Şehir dışında olduğu için gelemedi. Ona da şunu söyledim. 5’inde gelemiyorsan inşallah Harbiye’nin ikincisi olur ona gelirsin dedim ve az önce haber geldi. İkincisi olacak. 28 Eylül’de tekrar buluşmak dileğiyle. İnşallah Ersay’cığım da şarkılarıyla o gün bize eşlik eder.” dedi.

Arabesk söylemek istiyorum
Ekip arkadaşlarından klarnetçi Şükrü Tırkış’ı yanına çağıran Simge, “Normalde repertuvarda yok ama ben arabesk söylemek istiyorum. Şu an burada karar verdim.” diyerek “Beni Benden Alırsan” parçasını okudu.



Gülşah Saraçoğlu’na özel alkış
Çocukluk arkadaşı Gülşah Saraçoğlu’nun kendisini bir an bile yalnız bırakmadığını ekleyen Sağın, özel alkış istedi: “Normalde hızlı giyinir hızlı soyunurum ama bu kıyafetler hızla giyilecek türden değil. Arkadaşların en güzeli. Harbiye haberi geldiğinde ilk onu aradım. Konser haberini duyunca kendisi çıkacakmış gibi heyecanlandı. Gülşah Saraçoğlu için büyük bir alkış alabilir miyim?” Hayal kurmaktan vazgeçmeyin Sahne sonunda hayranlarına seslenen şarkıcı tavsiyelerde bulundu: “Lütfen hayal kurmayı bırakmayın. Size tek söyleyebileceğim bu. Bana çok hayalperestsin dediler. İnanmadılar. Ama ben başardım. Çünkü hayal kurmaya devam ettim ve hiç bırakmayacağım.”

Gülşah Saraçoğlu'nu linç ettiler
Simge’nin Harbiye konserindeki son kostümü renkli mayo ve çizmesi kopya çıktı. Thalia’nın 2019 yılında giydiği elbisenim tasarımcısı Alejandro Fajardovnzla, Simge ve Gülşah Saraçoğlu’na çok sinirlendi. Kendi sosyal medya hesabında elbisenin paylaşımlarını yapan Alejandro, Simge’ye mesaj atmayı da ihmal etmedi. Simge ise ünlü modacının sitem dolu sözlerine cevap vermedi. Linç edilmesi dolayısıyla açıklama yapmak zorunda kalan Saraçoğlu, “Unutanlar için tekrar hatırlatayım. Ben tasarımcı değilim çok iyi bir terziyim. Bu elbiseyi ben tasarlamadım. Siz benim bugüne kadar defile yaptığımı gördünüz mü? Veya herhangi bir kostümün altına şöyle tasarladım ya da bu elbise benim böyle bir tasarımım dediğimi okudunuz mu? Bizim atölyelerimizde moda mecmuaları vardır. Gelen bütün hanımlar o mecmuaları karıştırırlar ya da istedikleri tasarımı söylerler.” sözleriyle savunmasını yaptı.

Ünlü şarkıcı istek üzerine “Miş Miş ve Ben Bazen” şarkılarını tekrar seslendirdi. Simge‘nin ilk Harbiye konserine ünlü isimler de büyük ilgi gösterdi. Konseri izlemeye gelenler arasında Melda Gürbey, Hande Ünsal, Aynur Aydın, Kemal Aslan, Samsun Demir, Gülşah Saraçoğlu, Seçkin Süngüç gibi ünlü simalar vardı. Simge gelen yoğun istek üzerine 28 Eylül Pazartesi 2’nci defa Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak. İSMAİL GÖKGEZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri