Üreten Kadınlar Beylikdüzü'nde

İstanbul Gönüllüleri, Kadın Emeği Projesi ile evlerinde yaptıkları el emeği ürünlerle, aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan kadınları desteklemeye devam ediyor. Bir yılda hayata geçirilen 10 Kadın Emeği Pazar'ı projesine bu kez Beylikdüzü ev sahipliği yaptı.

İstanbul Gönüllüleri'nin hayata geçirdiği Kadın Emeği Projesi kapsamında İstanbul'da farklı ilçelerinde gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı etkinlikleri kuruldukları bölgeyi emek dolu ürünlerle renklendirirken diğer yandan kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına da destek oluyor. Pazarlar, zorlu pandemi sürecinde kadın emeğine ve dayanışmasına güç verdi. İstanbul'un iki yakasında bugüne kadar gerçekleştirilen 10 Kadın Emeği Pazarı ile 2 bin 401 üretici kadın  ürünlerini sergileme ve tüketici ile buluşturma olanağı yakaladı. Kadın Emeği Pazarı, Beylikdüzü 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Meydanı'nda (Beylikdüzü Meydanı) hayata geçti. El emeği üretim yapan kadınların ürünlerini tüketciyle buluşturmalarına imkan sağlayan pazar, ziyaretçilere açıldı. 52 stantta toplam 208 üretici kadının katıldığı Beylikdüzü Kadın Emeği Pazarı süresince hem büyükler hem de çocuklar için konserler, atölye çalışmaları ve etkinlikler gerçekleştirildi.



12 kategoriden el emeği ürünler 

Pazarda takı ve aksesuar; amigurumi, kumaş bebek; keçeden ürünler; ebru, resim: tekstil, giyim, akseauar, kumaş tekstil ürünler, kırkyma ve patcwork; deri ve ahşap ürünler, mum, sabun ve krem; makrome, örgü objeler; sermaik cam ve dekoratif ürünler; yün ve tığ örgü işleri; bebek giyim ve aksesuarları olmak üzere 12 ayrı kategoride üretilen el emeği ürünler yer aldı. Pandemi sürecinin  gerektirdiği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan pazar alanında, üreten kadınlar el emeği ürünleri ile aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı yakaladı. Kadın Emeği Projesi kapsamında daha önce Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Sarıyer, Çekmeköy, Yenikapı, Tuzla, Esenler ve Zeytinburnu'nda düzenlenen Kadın Emeği Pazarı, kadınların birbirinden güzel ürünleri ve gülen yüzleri ile renklendirilirken hem katılımcılar hem de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

ZEHRA ÇELİK 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri