Çuvallara sarıldılar

Ekrem İmamoğlu'nun 24 bin 408 oy farkla İstanbul'da seçimi kazanması ve devam eden tartışmaların ardından başta CHP’li vekiller olmak üzere bütün partililer ilçe seçim kurullarında adeta ‘çuval nöbeti’ne geçti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise mazbata alınana kadar sandıklara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Türkiye'de sandıkların tamamı açıldı. Sonuçlara göre, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 48,79'unu aldı. AK Parti adayı Binali Yıldırım ise oyların yüzde 48.50'sini aldı. AK Parti'nin geçersiz oylar için itiraz edeceğinin açıklanmasının ardından başta milletvekilleri olmak üzere bütün CHP'liler seçim kurullarında oy çuvallarının başında nöbet tutmaya başladı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, oy çuvallarının üzerine yattığı fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Seçim yeni başlıyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise sandıkların korunması yönünde bir çağrıda bulundu. “İstanbul'da seçim yeni başlıyor. Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alana kadar sandıklara gözümüz gibi bakacağız” diyen Akgün, “Geçersiz oyların en az yüzde 80’inde mühür yok. Vatandaş, mühür basmadan zarfa koyup atmış. İtiraz süreci başladı. Sandıkları koruyamazsak gözümüz gibi bakamazsak oy değişimi yapılacağını vurgulamak istiyorum. Herhangi bir mühürsüz oylara hafif mühür basıp ‘gözden kaçmış’ 
diyebilirler” uyarısını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri