Evlerinde zehir soluyorlar!

Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan Firuze Konakları'nın sakinleri, sitenin arka caddesinde yer alan Örboy Tekstil Fabrikası'nın çevreye saldığı dumandan ve kötü kokudan rahatsız. Konuyla ilgili valiliğe dilekçe yazan site sakinleri, “Hepimizin sağlığı tehlikede. Bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz” dedi

Avcılar Üniversite Mahallesi Firüzköy Bulvarı üzerinde yer alan Firuze Konakları sakinleri, sitenin hemen arka caddesinde yer alan Örboy Tekstil Fabrikası'nın havaya saldığı dumandan ve kötü kokudan şikayetçi oldu. Konuya ilişkin İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün almış olduğu; “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” şeklindeki kararı eleştiren site sakinleri, İstanbul Valiliği'ne dilekçe yazmaya başladı. Ciddi bir mağduriyet yaşadığını kaydeden vatandaşlar, “Bu fabrika yüzünden maalesef duman solumak zorunda kalıyor ve kötü bir kokuya maruz kalıyoruz. Söz konusu vahametin bir an önce önüne geçilmesi ve konuya ilgili detaylı bir inceleme yapılıp, yeni bir karar verilmesini talep ediyoruz. Hepimizin sağlığı tehlikede” dedi.



Bu havayı solumak istemiyoruz

Binden fazla insanın yaşadığı sitenin böylesi kirli bir havaya maruz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Biz bu kirli havayı solumak istemiyoruz. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Sitenin içinde yürüyüş yaparken, balkonda otururken dahi maalesef dumana ve kötü kokuya maruz kalıyoruz. Çoğu komşumuz kötü koku nedeniyle dışarı dahi çıkamıyor” dedi. Öte yandan Firuze Konakları Site Yönetimi de konuyla ilgili site sakinlerinin taleplerini desteklerken, vatandaşların İstanbul Valiliği'ne dilekçe yazmasına önayak oldu.



Defalarca şikayet edildi

Örboy Tekstil Fabrikası'na ilişkin şikayetler ise sadece Firuze Konakları sakinlerine ait değil. Bölgede oturan diğer vatandaşlar da duruma tepkili. Uzun zamandır Firüzköy'de oturduğunu ve söz konusu fabrikayı defalarca şikayet etmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını vurgulayan Şevki Yılmaz, “Bu fabrikanın bacasından kiremit rengi duman çıkıyor. Etrafa yaydığı koku ve duman tahammül edilebilir gibi değil. Geçmişte de çokça şikayet ettik ama hiçbir sonuç alamadık. Sokakta sigara içmenin bile yasak olduğu bir zamanda böyle bir şeye nasıl müsamaha gösterilebilir anlamıyoruz. Burasının denetlenip, ÇED raporu hazırlanmasını istiyoruz” diye konuştu.



Ciğerlerimiz ölüyor!

Fabrikanın etrafa yaydığı kirli hava nedeniyle dertli olan bir başka vatandaş ise Arzu Karatay. Şikayetvar isimli internet sitesi üzerinden şikayetini dile getiren Karatay, “Bu havayı solumaktan her gün ciğerlerimiz ölüyor. Bir değil iki kere iki değil üç kere şikayet ettik. Yine hiç kimse bizi ciddiye alıp bu konuyla ilgilenmedi. Artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bıktık” ifadelerini kullandı. ANIL BODUÇ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri