İttifak ilçelerde kilitlendi

CHP-İYİ Parti ittifakında İstanbul ve Ankara’nın ilçelerinin paylaşılamadığı öğrenildi. İYİ Parti’nin, İstanbul’da 4 ilçe istediği, CHP’nin ise 2 ilçede direttiği ve başka bir pazarlığa yanaşmadığı öğrenildi. Ankara’da da Etimesgut ve Gölbaşı’nın görüşmeleri tıkadığı ileri sürüldü.

Yerel seçimlerde ittifak yoluna giden CHP ve İYİ Parti arasındaki il ve ilçe paylaşımı devam ediyor. Son gelen kulis bilgilerine göre iki parti arasında iki büyükşehirde daha anlaşma sağlandı. Bu kapsamda Kahramanmaraş ve Malatya CHP’ye bırakıldı. Hala görüşmelere konu olan bazı illerle birlikte 15-16 il CHP’de, 10-12 ilin de İYİ Parti’de olacağı ileri sürüldü. Son görüşmelerde sorun olan Kepez sıkıntısı ise aşıldı. Antalya'nın Kepez ilçesi CHP’ye bırakıldı. Bunun karşılığında Aksu ilçesi İYİ Parti’ye verildi. Aksu’da CHP aday çıkarmıştı, yarın yapılacak PM’de adayın geri çekilmesi düşünülüyor. Bodrum’da ise ortak aday formülünün devreye gireceği öğrenildi. 

İYİ Parti İstanbul'da 4 ilçe adaylığı istiyor
İttifakta en büyük sorun ise İstanbul'un ilçelerinde ortaya çıktı. CHP ve İYİ Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre özellikle İstanbul ve Ankara ilçeleri için partililerin büyük mesai harcadığı öğrenildi. İYİ Parti'nin İstanbul'da 4 ilçe istediği belirtildi. Kritik ilçeler olan Çekmeköy, Eyüpsultan, Küçükçekmece ve Üsküdar’ı talep edilirken, CHP’nin ise bu ilçeler arasından ikisini İYİ Parti’ye bırakabileceği iddia edildi. Ankara'da ise sorun yaşanan ilçeler Etimesgut ve Gölbaşı. Eğer ilçelerdeki sorun çözülemezse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in devreye girmesi bekleniyor. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri