Kumbaba Parkı sahipsiz kaldı!

2018 yılında AK Partili İBB yönetimi tarafından satış kararı alınan ve dönemin CHP'li üyelerinin ret oyu verdiği Kumbaba park alanı, şimdi mevcut CHP yönetimi tarafından satışa çıkarıldı. Fakat Kumbaba'nın satış ihalesine teklif veren çıkmadı

CHP'li İBB yönetimi 1 yıl önce satış yetkisine karşı çıktığı Şile'deki Kumbaba Park alanını ihale yoluyla satışa çıkardı. İmar planlarında ‘dinlenme ve rekreasyon alanı’ olarak yer alan arazi için 22 milyon 795 bin 836 TL muhammen bedel belirlendi. Dün yapılan satış ihalesine teklif veren çıkmadı. Kumbaba için satış yetkisi 2018 yılında AK Partili İBB yönetimi tarafından alınmış, CHP Grubu bu duruma itiraz ederek ret oyu vermişti. AK Parti döneminde alınan satış kararlarını uygulamaya sokan mevcut yönetim, dün Kumbaba'nın haricinde 4 araziyi elinden çıkardı.

4 ARAZİ 425 MİLYON 360 TL'YE İGDAŞ'A SATILDI
İBB yönetimi Kumbaba satış ihalesinin yanısıra bütçeye kaynak aktarılması için 4 arsa satış ihalesi daha düzenlendi. Diğer 4 araziyi İGDAŞ aldı. İBB'nin şirketlerinden olan İGDAŞ, Fatih, Pendik ve Arnavutköy'deki arazileri toplam 425 milyon 360 TL'ye bünyesine kattı. Pendik Şeyhli'de bulunan ve 30 milyon 965 bin 246 TL muhammen bedel belirlenen 11 bin 910 metrekarelik arsa, 31 milyon TL'ye Arnavutköy merkezde yer alan ve 30 milyon 590 bin TL muhammen bedel belirlenen bin 330 metrekarelik arsa ise 30 milyon 600 bin TL'ye İGDAŞ'ın oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri