O kafa bu kafa!

Türk turizmini canlandırmak ve gelir kaynaklarını arttırıcı çözümler bulmakla sorumlu TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’nın suya 8 TL dondurmaya 19 TL etiket fiyatı koyması acenteleri ve vatandaşı çileden çıkardı

Turistik bölgelerdeki müze ve örenyerlerindeki satış büfeleriyle mağazaların etiket fiyatları can yakıyor. Türkiye Sehayat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya’nın 10 yıllığına kiraladığı işletmelerde su fiyatının 8, bir adet neskafenin ise 18 lirayı bulması yerli turisti isyan ettirdi. Müze giriş bilet fiyatlarını da pahalı bulan yerli turistler, “Kendi ülkemizdeki milli ve manevi değerlerin sergilendiği tarihi mekanları gezmek cep yakıyor. Kişi başı en düşük 35 TL. olan müze giriş fiyatlarının dört kişilik bir aileye maliyeti 140 TL. Müzeler sadece parası olan yabancı turistlerin girebileceği bir mekana mı dönüştürülmek isteniyor” sorusunun yanıtlanmasını bekliyor. Gelişmelerden olumsuz etkilenen en önemli sektör ise yine turizmin kılcal damarı sayılan seyahat acenteleri.

Havuza girmek 50 TL
Bir dönem TÜRSAB’ın işlettiği, ancak o sıralar birlik ikinci başkanlığını yapan Firuz Bağlıkaya’nın gündeme düşürdüğü “Müze ve örenyerlerindeki mağazaları TÜRSAB’ın işletmesini doğru bulmuyorum” görüşünün perde arkası, Bağlıkaya’nın kiralama ihalesini kazanmasıyla aralandı. Turizm Bakanlığı’nın çıktığı dev ihaleyi kazanarak 10 yıllık işletme hakkını elde eden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, müze ve örenyerlerinde su fiyatlarına tavan yaptırdı. Suyun 8 TL. neskafenin 19 TL. olduğu işletmelerde, 1 top dondurma ise 19 TL. Tarihi yerlerde konuşlandırılan havuz giriş fiyatı ise kişi başı 50 TL. Sektördeki acente temsilciliklerine ulaşan DAMGA, bir dokundu bin işitti. Turizm acenteleri, “Ranta ve menfaate dayalı çarpık turizm politikaları toplum vicdanını yaraladığı gibi turizmin şah damarına da bıçak vurmak anlamına geliyor. Bindiğimiz dalı kesiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri