Tetikçilere 35 yıl ceza!

Ali Tarakcı’ya silahlı saldırı olayından yargılanan 4 kişiye toplamda 35 yıl 37 gün ceza verildi. Tetiği çeken Veysel Kızılkula 10 yıl 9 ay, aracı kullanan Turgay Evren 10 yıl 9 ay 15 gün, tetikçiye para ödeyen Rahmi Yıldırım 10 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan Metin Erad ise 2 yıl 9 ay 22 gün cezaya çarptırıldı.

Gazetemizin imtiyaz sahibi Ali Tarakcı'ya 20 Kasım tarihinde gerçekleşen silahlı saldırının sanıkları üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Dün Büyükçekmece 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Turgay Evren, Veysel Kızılkula, Rahmi Yıldırım ve tutuksuz sanık Metin Erad katıldı. Saldırıda tetiği çeken Veysel Kızılkula kasten yaralama, ateşli silah taşıma ve resmi belgede sahtecilik suçundan toplamda 10 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kızılkula’ya 41 gün de adli para cezası verildi.

Yardım edenlere ceza yağdı
Saldırı esnasında arabayı kullanan Turgay Evren ise kasten yaralama, ateşli silah bulundurma ve resmi belgede sahtecilik yapmaktan toplamda 10 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kızılkula ve Evren'e suçu işlemeleri için para verdiği iddia edilen Rahmi Yıldırım ise aynı gerekçelerle 10 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan Metin Erad da ağırlaşmış kasten yaralama suçuna yardım etme eyleminden ötürü 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanıklar bir üst mahkemeye itraz edebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri