Gelinim Mutfakta ıspanaklı makarna dolma tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Hafta içi öğlen kuşağının en çok izlenen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'nın 30 Nisan Perşembe günü yemeği belli oldu. Fatih Ürek gelinlerden ıspanaklı makarna dolma istedi. Ardından da araştırmalar başladı. Gelinim Mutfakta ıspanaklı makarna dolma, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Hafta içi her gün yayınlanan bölümleri ile mutfakları zenginleştiren, renklendiren ve tatlandıran Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü de dopdolu. Yarışmacı gelin ve kayınvalideler kadar günün en çok araştırılan konularından biri de yemekler. Gelinim Mutfakta'nın yemekleri birçok ev kadınına rehberlik ediyor ve sofralarına koyabilmeleri adına yardımcı oluyor. Günün yemeği de belli oldu. Bugün gelinler Ispanaklı makarna dolma yapacak. Peki Gelinim Mutfakta Ispanaklı makarna dolma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

 

Ispanaklı makarna dolma malzemeleri

  • 4 kişilik
  • Gerekli malzeme:
  • 1 paket boru makarna
  • 250 gr ıspanak
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 200 gr lor peyniri
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı ufalanmış beyaz ekmek içi
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz, karabiber

Ispanaklı makarna dolma yapılışı

  • Makarnayı az yağlı ve tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Ispanağı temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve lor peynirini bir kasede karıştırın.
  • Ufalanmış ekmek içi, süt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, ıspanak ve yoğurtlu karışımı mutfak robotunda karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ilave edip karışımı tatlandırın. Ispanaklı harcı krema torbasına aktarıp makarnaların içini doldurun.
  • Ayrı bir kapta domates püresi, sarımsak, zeytin ezmesi ve kalan zeytinyağını karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın ve üzerine makarna dolmalarını dizin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirip fırının ızgara bölümünde peynirler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri