En büyük şansımız İmamoğlu

Beylikdüzü Spor Kulübü Başkanı Metin Aydın, günümüzde spor kulüplerine çok önem verilmediğini belirterek, "Ama bizim bir şansımız var; Sporun ve sporcunun dostu olan Ekrem İmamoğlu. Onun desteği çok büyük. Sadece futbol için değil, diğer spor dallarına verdiği önemle de herkesin yanında oluyor" diye konuştu

Beylikdüzü Spor Kulübü Başkanı Metin Aydın, günümüzde spor kulüplerine çok önem verilmediğini belirterek, "Ama bizim bir şansımız var; Sporun ve sporcunun dostu olan Ekrem İmamoğlu. Onun desteği çok büyük. Sadece futbol için değil, diğer spor dallarına verdiği önemle de herkesin yanında oluyor" diye konuştu

Geçen yıl Beylikdüzü Spor Kulübü başkanlığına seçilen Metin Aydın, Damga'ya konuştu. Kulübün çok iyi bir tesise sahip olduğunu ifade eden Aydın, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve mevcut Başkan Mehmet Murat Çalık'ın spora büyük destek verdiklerini söyledi. Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Kasımpaşa'ya altyapıdan sporcu gönderdiklerini belirten Aydın, "Sabırlı davranıp büyük başarılar elde edeceğiz. Çünkü doğru adım için sabır şart" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz sene Genel Kurul ile göreve geldiniz. Gelişinizden bu yana neler değişti, neler yaptınız?

Bu kulübün kurucularından biriyim. Her kademesinde çalıştım. Geçtiğimiz dönemde başkanlık görevine geldim. Benimle beraber birçok şey değişti. Bunların en başında tesisleşme geliyor. Şunu söyleyebilirim ki İstanbul'da en güzel tesise sahibiz. Daha öncesinde başlayan çalışmalarım ve düşüncelerim her daim olmuştu. Yani altyapıya yönelik planlarım hep vardı. Bu nedenle ilk senemizde altyapı ile ilgili büyük değişimlere gittik. Bu hem sporcu anlamında, hem de çeşitli kademelerde oldu. U15-U16 takımımız liglerini hep namağlup olarak bitirdiler. 15 ve 16 yaş gruplarıyla Türkiye şampiyonasına katıldık. U13 takımımız en son Beşiktaş ile İstanbul şampiyonası maçı yaptı. O maçı izlemek keyifli ve gurur oldu. Beylikdüzü Sporun ilk senesinde o maçı kazanması çok önemli bir şeydir. Bir futbol dersi verdik diyebiliim. Bu arada ben çok iyi bir Beşiktaşlıyımdır.
 

Beşiktaşa olan bağlılığınızdan bahsedebilir misiniz? Kulübe sağladığı avantajlar oluyor mu?

Beylikdüzü Beşiktaşlılar Derneği'nin başkanlığını yaptım. Onursal başkanlığım halen devam etmekte. Bunun bir avantajını şöyle görmekteyiz, gittiğimiz deplasmanlarda büyük oranda oluyor. Beylikdüzü ile Beşiktaş arasında bir işbirliği protokolü yapıldı. Dolayısıyla bizi Beşiktaş'ın alt takımı olarak görüyorlar. Deplasmanlarda seyirci desteğimiz oldukça büyük oluyor. Bu sene U13 takımımız Beşiktaş ile eşleşti. İlk maçımız Sultangazi ile oldu ve onları eledik, Beşiktaş ile eşleştik. U13 olmalarına rağmen bu yıl en keyif aldığım maçlardan biridir. Zaman zaman hazırlık maçlarımız veya buna benzer maçlarımız oluyor. Beşiktaş ile son 2 ayda iki maç yaptık.

Tesisinizi anlatır mısınız?

En başında Ekrem İmamoğlu'nun emeğinin önemini vurgulamalıyım. Bizden çıkacak bir futbolcu olursa bu sayın İmamoğlu sayesinde olacaktır diyebilirim. Hatta geçtiğimiz sene bir futbolcumuzu Alanya'ya verdik. 18'lik kadroya girmeye başladı, bu büyük bir başarıdır. Tesisimiz güzel olması dışında nitelikli bir tesistir. Profesyonel liglerde olmayan olanaklara sahip. İçerisinde şok havuzları, kum havuzları, fitnes salonu, eğitim odaları, oturma yerleri ve yemekhane mevcut. Tüm bu olanaklarda Ekrem İmamoğlu'nun katkısı büyüktür. Ayrıca şuan ki Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık'ın da katkısı büyüktür. Halen de destekleri sürmektedir. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, tesislerimizi daha güçlendirmek istiyoruz. Beylikdüzünde başka klüplerinde bizden faydalanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğim.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun klübünüze ve spora olan destekleri ve ilgisinden söz ettiniz, biraz daha bahsedebilir misiniz?

Daha önceki yıllarda Ekrem İmamoğlu bu kulübün yöneticiliğini yapmış birisidir. Spora büyük önem veren, değerli görüşleri olan biridir. Desteğini dün eksiltmediği gibi, bugün de eksik etmiyor. Ben kendisinin spora olan yaklaşımını biliyorum. Kendisi elinden geleni her daim yapıyor. Buradan da teşekkürlerimizi iletmiş olalım.

Altyapınız hakkında bilgi verir misiniz, oyuncularınızın yaş grupları nelerdir?

Şu anda A takımı hariç dokuz tane U10'dan başlayıp, U19'a kadar yaş gruplarımız var. Onlar maçlarını yapıyorlar. 300 civarı lisanslı oyuncumuz var. Bu sayı bu yıl artacak. İlk hedefimiz 500-600 civarı, ama tabi bu sayının binlere ulaşmasını arzu ediyoruz. Çalışmalarımız ve hedeflerimiz bu yönde sürüyor.

Büyük kulüplere oyuncu kazandırmak için çalışmalarınız var mı, bu zamana kadar bir transfer sağladınız mı?

Geçtiğimiz sene 4 tane Beşiktaş'a, 5 tane Galatasaray'a, 4 tane Kasımpaşa'ya ve Başakşehir'e altyapıdan gönderdik. Fakat ben hep olaya şu şeklide bakıyorum; altyapıdaki çocuklara tesis ne kadar yakın olursa, imkanlar ne kadar çok olursa, maçları ne kadar fazla oynarlarsa başarı oranlarının daha artacağını düşünüyorum. Şimdi ben örneğin bir U13 takımım var, bunu hiç bozmadan sürdürmekten yanayım. Geçmiş günlerden bir kaç tane takımdan bizim çocukları beğenip isteyen oldu, ama ben velileri ile peşinen konuşuyorum. Bu çocukları kazanmak için konuşuyorum. Yoksa çocukların bir yere transferi hepimizi mutlu eder. Büyük kulüplerde şöyle bir şey gözlemliyorum; potansiyelleri çok geniş olduğu için mevcut oyuncudan daha iyisi geldiği vakit, hemen var olanı gönderebiliyorlar. Büyük takım forması giyinip ardından dönüp farklı kulüplerde oynadıkları zaman bu çocukları kaybediyoruz. Yani kazanacağımız yerde kaybediyoruz. Bu açıdan ben Beylikdüzü'nde başladıysa bir yere kadar Beylikdüzü'nde devam etmesini istiyorum veya bu tür kulüplerde sistemin böyle olması gerektiğini düşünüyürum.

Kulübünüzün hakettiği yerde olduğuna inanıyor musunuz, eksik gördüğünüz şeyler var mı, varsa nelerdir?

Beylikdüzü gibi bir kulübün üst liglerde olması gerekir. Ben yine şunu savunuyorum, temeli sağlam olmayan bir bina nasıl sonuca gidemiyorsa, bir kulübünde altyapısı sağlam değilse bir yere varılmaz. Eğer altyapı sağlam olmazsa, o kulübün geleceği olmaz. Nihayetinde bu kulübün büyük gelirleri yok. Bunu da altyapıda sağlam futbolcu yetiştirerek yukarıya kazandırırsınız. Ben sabırlı bir şekilde ilerliyorum. Geçen sene çok büyük paralar harcayan takımlara karşı biz ligi, ikinci veya üçüncü olarak bitirdik ve biraz daha zorlasaydık bir üst lige de çıkabilirdik diye düşünüyorum. Dediğim gibi geçtiğimiz sene kampa dört, beş tane altyapı çocuğu gönderdik. Bu sene bu sayıyı yediye, sekize çıkarmak istiyorum, ki bizim Beylikdüzü'nde altyapı oynayan çocuklarımız bir gün A takımlarında oynayacaklar.

Gelecek sezona yönelik ne gibi çalışmalar planlıyorsunuz?

Önümüzdeki sezon için tesisimizin bize sağlayacağı avantajlar var. Çünkü bizim tesisimiz bir butik otel gibi. Gelen futbolcu çok rahat bir şekilde faydalanabiliyor. Bu yüzden de çoğu bize gelmek istiyor. Önümüzde ki günlerde hocalarımız ve yönetim kurulumuz ile bir araya geleceğiz. Çalışmalarımız hakkında planlamalarda bulunacağız. Bu işe altyapıdaki oyuncularımız değerlendirmekle başlıyacağız. Sabırlı davranıp büyük başarılar elde edeceğiz. Çünkü doğru adım için sabır şart.

Transferler ile ilgili son durum nedir?

Bununla ilgili birtakım görüşmeler yapıyoruz. Bu anlamda talepler var. Netleştikten sonra görüşmelerimizi resmiyete dökeceğiz.

Bu yıl şampiyonluklarınız oldu, söz edebilir misiniz?

Alt liglerde 2015-2016 namağlup şampiyon oldu. U13 keza öyle. 10 yaş grubunun statü gereği şampiyonluğu yok ama onlar da ligi lider bitirdi. 19 yaş grubunuz ligi ikinci bitirdi. Son maçında Gürpınar'a yenildiler. Buradan Gürpınar'ı tebrik ediyorum. Sonuç olarak birçok kupayı bu sene biz almış olduk.

Sizce bu kulüplere yeterince önem veriliyor mu?

Hayır, önem verildiğini düşünmüyorum. Bizim bir şansımız var; Sporun ve sporcunun dostu olan Ekrem İmamoğlu. Onun desteği çok büyük. Sadece futbol için değil, diğer spor dallarına verdiği önemle de herkesin yanında oluyor. Fikirleri ve tesisleşmesiyle başarımızın artmasını sağlıyor. Öteki kulüplere göre şanslıyız. Beylikdüzü Spor'da bana göre İstanbul'da çağ atlamış durumda.

Kulübünüzü diğerlerinden ayıran nedir?

Altyapıya verdiğimiz büyük özen var. Bu çocukların sadece spor yapması değil, iyi eğitimli olmaları ve ahlaklı yetişmeleri için çaba gösteriyoruz. Tribünümüzün altı boydan boya kütüphane. Hepsine eğitimin önemini vurguluyor ve kütüphane alışkanlığını kazandırmış oluyoruz. Kültürlü bireyler, sporcular yetiştirmek istiyoruz. Toplumda ahlaklı insanlar olarak yaşam sürmeleri için sigaradan tutun da , madde bağımlılığına kadar anlatımlarda ve eğitimlerde bulunuyoruz. Akademik olarak yaptığımız çalışmalara daha ağırlık vermeyi planlıyoruz.

Etkinlikleriniz oluyor mu?

Şuan Silivri bölgesinde trunuvaya katılan bir takımımız var. 38 yaş üzeri. 2 maç yaptık ve kazandık. Tesislerimizde Silivri ile oynadık. Bunun dışında da çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Aynı zamanda Belediyenin etkinliklerine de katılmaya kulüp olarak katılmaya çalışıyoruz.

Taraftar desteğini yeterince arkanızda hissedebiliyor musunuz?

Tribünlerimiz bu sene neredeyse tam doluydu. Burada en güzel şey şu, kimse küfür veya hakaret etmiyor. Bu bizi en çok mutlu eden şey. Zaten Beylikdüzü'nün seyirci kalitesi hemen hemen İstanbul'un hemen hemen her yerinde bilinir.Bir de bizim bir özelliğimiz var, rakibimiz yense de yenilse de onlarla a beraber yemek yemeden göndermiyoruz.

Biraz yönetimden söz edebilir miyiz, kimlerden oluşuyor?

Genelde bölgemizin spor severlerinden oluşuyor. Bu sayının artmasını ve aramıza yeni arkadaşlarımızın katılmasını arzu ederim. Zaten bizler bir aradayken bir sinerji yakalıyoruz. Kendi içimizde mutluluğu yakalayan ve başarı odaklı bir ortam sağlayabiliyoruz. Bu yüzden aramıza katılanlar da derinden etkileniyor.

Eksik gördüğünüz şeyler var mı, maddi manevi giderilmesini istediğiniz durumlar yaşıyor musunuz?

Bu sezonu az gelirle bitirmeyi başardık. Yönetimdeki arkadaşlarımızın destekleri sayesinde tabi. Bununla beraber ismini vermek istemediğim insanlarda var. Belediyemiz de elinden geldiğince eksiklerimizi temin etmeye gayret gösteriyor. Gönlü ile bağlı olan insanlar bşzlerle beraber olduğu müddetçe imkanlar dahilinde herşeyi halledebiliyoruz. Bir çok kulübe göre iyi durumdayız. Dilerim önce ülke ekonomimizde mevcut olan sıkıntılar biter. Bununla beraber çok daha büyük bir konfor elde edeceğimize inanıyorum.

Elde ettiğiniz başarılarda hocalarınızın yeri neresi?

Kesinlikle onlar olmadan olmaz. Bu bir ekip işi. Şimdi bizler bir takım yeni çalışmalar içerisindeyiz. Akademik olarak çocuklara katmak istediğimiz şeyler var. Onlar için burada yabancı dil eğitimi vermek niyetindeyiz. Ayrıca bir kadın futbol takımı kurma fikrimiz var. Bu yönde bölgemizde bir potansiyel olduğunu gözlemledik. Bir de hakem yetiştirmek istiyoruz. Çeşitli fikir alış verişlerimiz oluyor. Bir araya gelip bunları çözeceğiz.

Futbolda yanlış olarak gördükleriniz var mı?

Olmaz mı? Birbirine giren insanlar var, küfürlerin ve bazı nesnelerin havada uçuşmaları var. Kesinlikle futbolda bu şiddetin bitmesi lazım. Son yıllarda Türkiye'de oynanan maçlardan keyif almadığımı söyleyebilirim. Türkiye liglerinde yeterince başarı göremediğimi üzülerek söylüyorum. Eskiden her şey daha başkaydı. Ama bizde daha küfür edene bile rastlamadık. Ben size şöyle diyebilirm ki, sırf deşarj olmak için maçları izlediğim zamanlar bile oluyor. Bu yüzden bizim farkımız büyük.

Son olarak hedefleriniz neler ve nasıl bir gelecek öngörüyorsunuz?

Altyapı diye bir çok kez vurgu yapıyorum. Buradaki çocuklarımızı Türkiye'nin en iyi yerlerine kazandırmak ve hatta Milli takıma kazandırmak amacındayız.Üst lig hedeflerimiz de var tabi. Sabırlı davranmamız bu yüzden zaten.Beylikdüzü bunu başaracak bir yapıya sahip. Bir gün hayallerimizi gerçekleştireceğimizi biliyorum. Çok yakında hepsini yaşayacağız. Avrupa'nın iyi takımlarına oyuncu göndereceğimiz günlerinde yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Merdiven altı spor okulları var
Çevre civarlarda ve hatta ülkenin hemen her yerinde spor okulları var. Spor okullarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Federasyonun bu noktada devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü birçok yerde merdiven altı spor okulları var. Bunların tamamı ticari. Desteklediğim bir tarafı asla yok. Oralarda topu bilen bilmeyen, ilgisi olan olmayan bir sürü arkadaşımız var. Ve bunun için para harcıyorlar. Ama bizlerde durum farklı bildiğiniz gibi.Spor okulu adı altında lisans dağıtıyorlar, bizler ise büyük emeklerle gerçek futbolcular yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Ayrıca Belediyemizin yaz dönemlerinde ücretsiz spor okulları açılıyor. Buralarda çok iyi hocalarla yol alabilirler.

Tiyatro seyreder gibi maç seyrediyorlar
Sizin gibi kulüpler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ötekileri eleştirmek gibi bir niyetim yok. Fakat bazısı çok geniş imkanlarla büyük paralar harcayarak hiçbir başarı ivmesi elde edemiyor. Biz dediğim gibi altyapımıza çok önem veriyoruz ve mutlaka başarılı olmak istiyoruz. İmkanlarımız dahilinde gelecek yıllarda güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Biz 1992 yılında kurulduk. 15 veya 20 yıl önce top oynadığımız zaman çok ciddi bir seyirci potansiyeli vardı. Bu seyirci bizi izlemeye halen devam ediyor. Yıllardır seyircimiz bizimle. Bu da geldiklerinle mutlu olmalarıyla alakalı. Bir sinema, bir ityatro seyreder gibi maçları seyrediyorlar. Huzur kaçıracak birşerler yaşanmadığı için bunun etkisiyle dolu geçiriyoruz maçları. Tüm bunları elde etmek için mücadele verdik. Sigara içilmemesi için bile senelerdir halen tutumumuzu sürdürmekteyiz. Seyirci de bunu yakaladığı için bizlerle olmaktan ve maşları takip etmekten keyif alıyor. Sanıyorum bizi ötekilerden ayıran en büyük fark budur. Bazıları paranın gücüyle bir yerlere gelecekse, biz tamamen örnek davranışlarımızla ve başarılarımızla geleceğiz.

ÖNCE EĞİTİM DİYORUZ

Oyuncularınızı hayata alıştırmak için neler yapıyorsunuz?

Önce eğitim diyoruz... Onları dediğim gibi önce iyi insan olmaları, sonra da iyi sporcu olmaları hususunda hayata hazırlıyoruz. Bizim stadımızın kenarında bile sigara içilmesi yasak. Gelen seyirci bile içemez. Her şeyden önce hepsini mutlu görmek istiyorum. Bir gün maçlarımıza katılırsanız eğer, yüzlerindeki mutlu ifadeye şahitlik edersiniz. Çünkü gülümsemeleri önemlidir. Kötü maddelere karşı gösterdiğimiz tutum onları iyi birer örnek olabilmek adınadır. Bizim tesisimizin kapısından girdiklerinde onları başka bir dünya bekliyor. Velilerimiz için de bu böyle. Elimizden geldiğince servis desteği de sağlamaya çalışıyoruz. Ama tekrarlıyorum başarının önce eğitimle olacağını sıkça hatırlatıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Röportaj Haberleri