Balıkesir Valisi: 'Vakalar çok yüksek seviyede'

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, il çapında koronavirüs vakalarının çok yüksek seviyeye geldiğini ve bunun en büyük sebebinin mutasyonlu vakalar olduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından, il çapında artan koronavirüs vakalarına karşı halkı uyardı. Sağlık Bakanlığı'nın son açıkladığı verilere göre, 172.46'dan 257.60'a yükselen vaka sayısı yüzde 49.36 artış gösterdi.

Artışa rağmen yasakların kalkmasıyla sokaklar ve caddeler dolup taştı. Vali Şıldak ise yoğunluğa karşı sosyal medyadan uyarıda bulundu.

Açıklamasında kapalı ortamların hastalığın yayılımını kolaylaştırdığını hatırlatan Vali Şıldak, "Tüm kapalı alanlarda tedbirlere uyulması gerekiyor. İlimizin yüksek risk grubunda olmasıyla kısıtlamanın olmadığı cumartesi günü de mümkün olduğunca dışarı çıkılmamalı. İlimizde mutasyonlu virüsün yayılımı ile birlikte vaka sayısı çok yüksek seviyeye ulaştı! Dışarıdaki hareketliliği azaltmamız, evlerde ve tüm kapalı alanlarda mesafe kuralına uymamız gerekiyor! Lütfen zorunlu olmadıkça cumartesi günü dışarı çıkmayalım! Bütün tedbirlere en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz." dedi.

Çalıştığı için mecburen dışarı çıktığını söyleyen Sevgi Eryılmaz, “Balıkesir ilinde vakaların sürekli olarak arttığını duyuyoruz. Bu yüzden buradan seslenmek istiyorum. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Temizlik, mesafe kurallarına uyulsun. Ben mecburiyetten dışarıdayım, işe gidiyorum” dedi.

Esin Döndüoğlu ise iş yerleri kapalı kalırsa işimiz zor diyerek, “Virüs vakalarının artması dikkatsizlik ve tedbirlere uyulmaması nedeniyle yaşanıyor. Hala daha evlerde günler, toplu nişanlar yapılıyor. İhtiyacı olmadıktan sonra insanların bir arada durmaktan kaçınması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa esnafın iş yerleri kapalı kalacağı için işlerimiz oldukça zor. Sokaklara çıkmayı ve çarşı da yapılacak işleri daha uygun saatlerde yapılması gerekiyor. Yoksa Balıkesir olarak kırmızı renkten kurtulamayacağız” diye konuştu.

DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri