Mbwana Samatta kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Galatasaray'ın transfer edeceği iddiasıyla gündeme bomba gibi düşen Mbwana Samatta Türkiye'nin en çok konuşulan ismi oldu. Peki Mbwana Samatta kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Diagne'den boşalacak santrafor mevkisini farklı bir Afrikalı ile doldurmak isteyen Galatasaray kolları sıvadı. Senegalli futbolcunun takımdan gitmesini bekleyen sarı kırmızılıların getireceği isim de yine Afrika'dan olacak. Teknik Direktör Fatih Terim'in ısrarla istediği oyuncu ise Mbwana Samatta. Beşiktaş'a attığı gollerle de dikkat çeken ve Leicester City'nin de yer aldığı transferi bakalım kim zaferle kapatacak. Peki Mbwana Samatta kimdir? Detaylar haberimizde.

Mbwana Samatta kimdir?
23 aralık 1992 tarihinde doğan ve tam adı Mbwana Ally Samatta olan 26 yaşındaki santrafor Dar es Salam'da dünyaya geldi. Futbola ülkesinin African Lyon takımında başlayan yıldız oyuncu sonrasında ise en önemli futbol kulüplerinden Simba SC'ye transfer oldu. Belçika'nın daha önce pek çok kez faydalandığı kaynaklardan biri olan Tanzanya pazarından Genk'e 800 bin euro karşılığında geçiş yapan Samatta 2015-2016 sezonundan beri mavi beyazlı formayı giyiyor. Santrafor mevkisinin yanısıra 10 numara ve kanatta da oynayabilen Afrikalı oyuncu Genk ile çıktığı 163 maçta 68 gol attı ve 18 de asist yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri