Pehlivanlar çayıra hazır

Türkiye’nin yağlı güreşlerde en büyük organizasyonu olan Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 657. kez düzenlenecek, hazırlıklarını yıl boyunca sürdüren Çatalca Belediyesi'nin başarılı sporcuları da etkinliğe katılacak. Bu tarihi organizasyonda Çatalca'yı çeşitli boy ve kategorilerde 32 sporcu birden temsil edecek

657 yıllık gelenek olan Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl da büyük heyecanla bekleniyor. 13-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan tarihi güreşler için uzun bir süredir çalışan Çatalca Belediyesi Güreş Takımı da başarılı sporcularıyla Kırkpınar'da bu sene madalyaları toplamak istiyor. Sene boyunca yapılan güreşlere katılan ve aldıkları başarı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Güreşcilerini, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın ve Kültür ve Sosyal işler müdürü Ramazan Ilgın ziyaret etti ve büyük organizyon öncesi moral verdiler.

Yiğitler meydana çıkacak
Sene boyunca çalışmalarına ara vermeden devam Çatalca Belediyesi güreş Takımı hedef büyüttü. Türkiyenin çeşitli yerlerinde yapılan yağlı güreş organizasyonlarında boy gösteren ve aldıkları başarılı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çeken Çatalca belediyesi güreş takımı Tarihi Güreşlerde kategorilerinde er meydanında kol bağlayacaklar. Yapılan kondisyon ve taktik idmanları ile bu büyük organizasyona en iyi şekilde hazırlanan Güreşçiler bu kez Çatalca’nın ismini bu organizsyonların en büyüğü olan serhat şehri Edirne Kırkpınar Güreşlerinde duyurmaya hazırlanıyorlar. Çeşitli boy ve kateforelerde adeta Edirne'ye 32 sporcusu ile çıkartma yapan Güreş Takımı alışkın oldukları madalyalarla ilçeye dönmeyi planlıyorlar.

Cem Kara’dan başarı mesajı
Göreve geldiği günden itibaren Çatalca’da diğer sportif faaliyetlerin yanı sıra ATA sporumuz olan Güreş’leri Çatalca’da aralıksız olarak düzenleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kurulan Çatalca Belediyesi Güreş takımını da büyük destek veriyor. Güreş takımının sene boyunca katıldığı müsabakalarda aldığı başarılarla Çatalca’nın ismini her yerde duyurmasının yanı sıra         başarılı sporcuların yetişmesine de katkı sunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 13-14-15 Temmuz'da gerçekleşecek 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak olan 32 sporcuya ve onları yetiştiren hocalarına mesaj göndererek kendilerine başarılar diledi. Bu önemli organizasyonda başarılı olacaklarına inandığını belirten Başkan Cem Kara sporcularını Edirne'de yanlız bırakmayacağını da belirttiği öğrenildi.

Akın ve Ilgın moral verdiler
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın direktifleri ile Çatalca’da Ata sporu olan yağlı güreşlerin gelişmesinde büyük payları olan Çatalca Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın ve Çatalca Belediyesi  Kültür ve Sosyal işler müdürü Ramazan Ilgın güreşçilerin yaptığı son çalışmaya katılarak onlara büyük moral verdiler. Sporcularla tek tek ilgilenen ve onların yaptığı çalışmaları yakından takip eden Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı UFuk Akın ve Çatalca Belediyesi  Kültür ve Sosyal işler müdürü  Ramazan Ilgın büyük başarılara imza atan ve aynı başarıları 657 yıllık gelenek olan  Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde de alacaklarına inandıklarını ifade ettiler. Çatalca Belediyesinin her yıl düzenlediği yağlı güreşlerin organizasyonda yer alan Akın ve Ilgın sporculara Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın başarı dileklerini ilettiler. Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın “Çatalca Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Cem Kara’nın direktifleri ile spor’un her dalına büyük önem ve destek verdiğimiz Çatalcamızda Güreş takımımız diğer spor dalları gibi bizlerin gögsünü kabartıyorlar. Yapılan organizasyonlarda aldıkları başarılar, madalyaların yanı sıra Çatalcamızın ismini her gittikleri yerde duyurmaları bizim içinde memnuniyet verici. Bundan dolayı Güreş takımımızın hocaları başta olmak üzere bu başarılara imza atan tüm sporcularımızı kutluyorum. Türkiye’nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan ve  657 yıllık gelenek olan  Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde de başarılı olacaklarına inanıyorum. Bir yıl boyunca bu önemli organizyon için hazırlandılar. Belediye Başkanımız Cem Kara’nın büyük önem verdiği güreş takımımızın yağlı güreşlerin efsanesi olan Kırkpınar’da da başarılı olarak bizlere bir kez daha büyük sevinç ve grur duymamızı sağlayacaklardır. Bunan inancımız tam. Çatalca Belediyemiz, Çatalcamız adına çıkacakları bu önemli müsabakalarda 69 bin kişinin desteğini arkalarında hissetmelerini istiyorum. Çatalca halkını alıştırdıkları bu başarı grafiğini bu önemli Güreşte de sürdürerek yüzümüzü güldüreceklerine inanıyor ve kendilerine başta Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara adına olmak üzere başarılar diliyorum” dedi. Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Ramazan Ilgın’da güreşçilerle tek tek ilgilenerek başarılar diledi.

Keyifler yerindeydi
Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşleri öncesi sıkı bir idman programı ve organizasyon maç fistründen geçen güreşçilerin Çatalca’da yaptığı son çalışma oldukça renkli ve keyifli geçti. Çatalca Belediyesi Er Meydanında yapılan çalışmada sporcuların keyfilerinin yerinde olduğu gözden kaçmazken, bu önemli organizasyon öncesi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın başarı dileklerini iletmek için Çatalca Er Meydanına gelen Çatalca Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın ve Çatalca Belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürü Ramazan Ilgın’ın ziyareti keyifleri bir kat daha arttırdığı gözden kaçmadı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan Yağlı güreşlerde aldıkları madalyaların verdiği morale son çalışmasına yapan sporcuların yüzleri gülüyor.

Yeni başarılar gelecek
Çatalca Belediyesi güreş takımı antrenörü Gökhan Akçen bu önemli organizasyon öncesi iddialı konuştu. 32 sporcu ile Edirneye adeta çıkartma yapan Çatalca Belediyesi Güreş takımının tarihi güreşlerde büyük başarılar elde edeceklerini söyledi. Gökhan Akçen “Yıllardır birlikte çalışan bir ekibiz, her yıl üstüne koyarak ilerliyoruz. Bu konuda bizlere her zaman destek olan ve yanımızda olan Başta Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcımız Ufuk Akın ve Erhan Güzel’e, Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürümüz Ramazan Ilgın ve personellere teşekkür ediyorum. Bu sene inanılması güç bir rekora imza attık. Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’nın verdiği destekle gittiğimiz yağlı güreş organizasyonlarından katıldığımız kategorilerde sporcularımızın başarıları ve aldıkları madalyalar kırılması güç bir rekor oldu. Bizler bir sene boyunca yaz, kış demeden bu önemli organizasyona da hazırlandık. Bir Güreşçinin hayalidir Tarihi Kırkpınar’da güreşmek ve derece yapmak. Geçtiğimiz senelerde de katıldığımız bu organizyonda başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Zor olacağını biliyoruz
“Sporcularımız ile yaptığımız kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışmalarla yağlı güreşlerin efsanesi olarak nitelendirdiğimiz bu organizasyona hazır duruma geldik” diyen Akçen, “Son çalışmamızı da yaparak hazır olduğumuzu gösterdik. İlçe belediyesi olarak, bu konuda daha ilerde olan büyük şehir belediyelerinin sporcuları ile mücadele edeceğiz. Zor olacağını biliyoruz. Ama ben bu organizasyonda yer alacak olan 32 sporcuma da güveniyorum. Onlar yaptıkları idmanlar ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde katıldıkları yağlı güreş organizasyonlarından aldıkları başarılarla ve madalyalarla Çatalca Belediyemizi ve Çatalcamızın ismini duyurdular. İnşallah herkesin gözünün ve kulağının orada olacağı bu tarihi organizyonda da başarı ve madalyalar kazanacaklar. Çok iyi çalıştık ve bunun karşılığını alacağız. Bizlere her zaman destek olan ve her konuda gücünü hissettiğimiz Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın bize olan güvenini boşa çıkartmayacağız. Bizlerin yanında olan Çatalca Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın, Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Ramazan Ilgın’ın bizleri güveninin karşılığını vereceğiz. İnşallah Çatalca’mızın adını tarihi Kırkpınar güreşlerinde bir kez daha duyuracağız” dedi. Çatalca Belediyesi Güreş Takımı, 13-15 Temmuz'da gerçekleşecek 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için son hazırlıklarının ardından Edirne'ye uğurlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri