Zeki Yavru'yu istemeyen Trabzonspor taraftarı kazan kaldırdı

Nwakaeme ile sözleşme imzaladıktan sonraki hamlesi merak edilen Trabzonspor'da Zeki Yavru için yapılan KAP açıklaması bordo mavili taraftarları çileden çıkardı. Twitter'da sosyal medyanın gündemine oturan Zeki Yavru için taraftar grupları bilidiri de yayınladı.

Amiri, Hosseini, Toure ve Nwakaeme'yi kadrosun katan Trabzonspor'un Papy Djilobodji ile de ilgilendiği yönündeki gelişmeler taraftarlarını memnun ediyordu Sivasspor maçındaki 3-1'lik galibiyetle birlikte oluşan güven ortamı ve ileriye dönük umutlar yerini bir anda kara bulutlara bıraktı. Nedeni ise Zeki Yavru. Trabzonspor altyapısında yetiştikten sonra 76 kez bordo mavili formayı giyen 26 yaşındaki oyuncu kendi takımı olan Gençlerbirliği ile sözleşmesinş uzatmadığı için serbest kalmıştı. Maç başı anlaşma yapılan Zeki Yavru'ya esame listesinde bulunduğu zaman 20 bin, oynadığı maçlarda 40 bin ve sonradan oyuna girdiği her müsabakada bu ücretin yüzde 75'ini alacak olması adeta kazan kaldırttı.

Zeki Yavru Trabzonspor'dan ne kadar kazanacak?
Medipol Başakşehrir ve Sivasspor ile karşılaşan Trabzonspor'un ligde kalan 32 maçında eğer Zeki Yavru'nun adı 22 kişilik kadroda olursa 20 bin lira kazanacak. Bu da 32 karşılaşma üzerinden 640 bin liraya denk geliyor. Eğer oyuna sonradan girdiği bir maç olursa 30 bin üzerinden değerlendirilecek ve bu rakam 960 bin liraya çıkacak. Tecübeli oyuncu direkt kadroya girerse kalan maçlarda kazancı 40 bin lirayı bulacak ve 1 milyon 280 bin lira kazanacak. Türkiye Kupası maçları da eklenince önemli bir miktarı cebine koymuş olacak.



Zeki Yavru neden alındı?
Trabzonspor alt yapısından çıktıktan sonra bir dönem Kayserispor'a kiralanan ve ardından da sözleşmesi fesh edilip Gençlebirliği'ne transfer olan Zeki Yavru'nun neden şampiyonluk yarışı vereceği yönünde iddialarda bulunan bir ekibe dahil olması taraftarı çileden çıkardı. Zeki Yavru kariyerinde çıktığı 76 maçta 1 gol atıp 6 da asist yapma başarısı gösterdi. Ve hiçbir zaman performansı ile konuşulan bir futbolcu olmadı. Milli takıma da gidemedi. Ne kiralık gittiği Kayserispor tercih etti onu ne de birlikte küme düştüğü Gençlerbirliği. Zaman zaman takım içerisinde yaşadığı kavgalarla gazete manşetlerini süsledi. Şimdi ise ülkenin en büyük dört takımından birine ön libero olarak transfer edildi. Alacağı ücretin yüksekliğinden taraftar tepkisine kadar pek çok konuda yönetim kendi kendini hedef haline getirdi. İlk iç saha maçı olan Galatasaray karşılaşmasında bu konunun yansımalarının görülmesi de mümkün.



'1461 tayfası' dağılmıştı
Trabzonspor'un pilot takımından yükselen isimlerden biri olan Zeki Yavru, birçok isimle birlikte uzun süre bordo mavili kulüpte oynamış ancak herhangi bir başarının gelmemesinden dolayı takımdan gönderilmişti. Kadir Özdemir, Kadir Keleş, Mustafa Yumlu ve Caner Osmanpaşa çeşitli kulüplerle anlaşmıştı. Ancak hiçbiri geri dönmemişti. Zeki Yavru'nun alt liglerden talibinin bile olmadan Trabzonspor'a transfer edilmesi tepkileri de beraberinde getirdi.



Hedefte Hacısalihoğlu var
Ahmet Ağaoğlu yönetimin en önemli isimlerinden biri olan Özkan Sümer'in geçtiğimiz günlerde istifasının gündeme gelmesi Zeki Yavru transferinin önünü açmıştı. Gerçekleşen istifa sonrasında sözleşme imzalanması eleştiri oklarını Hacısalihoğlu'na çevirdi. Sosyal medyada binlerce Trabzonspor taraftarı yazdığı mesajlarla tepkilerini dile getiriyor. Ayrıca Başkan Ağaoğlu da bu tepkilerden nasibini aldı.

Taraftar gruplarından tepki
Zeki Yavru'nun transferi sonrasında taraftar grupları da harekete geçti. Gurbetçi Gençler ve Vira sert açıklamalarda bulundu.

Vira'dan yapılan açıklamada;
Günler süren hastane nöbetimiz, yaşadığımız acı son, geride bıraktığımız zor süreç... Birbirine çok güçlü bağlarla bağlı Vira ailesi olarak bu dönemde, açıkçası kulübümüzle veya gündemle ilgili ne sportif, ne kurumsal anlamda çok fazla yorum yapmama düşüncesindeydik. Taraftarlarımızın mevcut gündem Zeki Yavru transferi ile ilgili görüş ve tepkimizi merak etmeleri üzerine düşüncelerimizi paylaşmak istedik. Öncelikle bu transferin ne Trabzonspor’a, ne de manevi düşüncelerle takıma katılan Zeki Yavru’ya hiç bir şey kazandırmayacağı, her iki taraf için de yıpratıcı bir sonuç doğuracağı ortadadır. Bu transfer, yalnızca sözleşmesindeki maddeler göz önünde bulundurulduğunda dahi, olumsuz ve kuvvetle olası bir senaryo varsayımında, yalnızca yönetimi değil, Zeki’yi sahaya süren teknik direktörü, sahada yetenekleri doğrultusunda bir şeyler yapmak isteyecek Zeki’yi de zor durumda bırakacaktır. Kötü başladığımız sezonda, 2. hafta galibiyetiyle yeni bir başlangıç yapmışken kendimizi böylesi kaotik ve gereksiz bir sürece sokmanın anlamsız ve yanlış olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu transferin ekonomik boyutu ile ilgili yapılan değerlendirmelerle ilgili de bir kaç şey söylemek isteriz. Trabzonspor’u felakete sürükleyen “büyük başkanlar”ın şu anda nerede olduklarını dahi bilmediğimiz oyuncularla yaptıkları 2 - 2,5 milyon euro maaşlı transferleri, KAP KAP diyerek kopan alkışları unutmadık. O dönem, bugün içinde bulunduğumuz karanlık tabloya gelmemek için verdiğimiz büyük mücadele karşısında bizleri neredeyse hain ilan eden belli bir kitlenin bugün 20 bin / 40 bin TL’lik hesaplar yapıyor olmasının muhasebesini de sizlere bırakıyor, her şeye rağmen olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Bu düşüncelerle Trabzonspor Kulübü’nün hem kendi açısından,hem de bu futbolcu kardeşimizin huzuru, psikolojisi açısından konuyu yeniden değerlendireceğine inanıyor, bekliyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle

VİRA

Gurbetçi Gençler de Zeki Yavru transferine şu sözlerle tepki gösterdi;


Burak Zihni

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri