Google ve Yandex 18 Mart'ı neden es geçti? İkisi de sessiz kaldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ülkemizde kutlanırken Yandex ve Google'ın bu anlamlı güne sessiz kalması tepki topladı.

Türklerin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 104. yılı kutlanıyor. Aziz şehitlerimizi de anarken bu anlamı günle ilgili olarak iki arama motorunun herhangi bir hamle yapmaması şaşkınlıkla karşılandı.

Bilindiği üzere Google, Doodle ismini verdiği çalışmalarda önemli kişilerin, günlerin ve tatil tarihlerini ana sayfasına taşıyor. Kimi zaman bir oyunun geçmişe yolculuğu yer alırken bazen de tamamıyla giydirilmiş bir sayfa karşımıza çıkıyor.

İki arama motoru sessiz kaldı
Türkiye için büyük önemi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Google ve Yandex'in ana sayfasında yer alacağını bekleyenler bugün hayal kırıklığına uğradı. İki sitenin de ana sayfası olduğu gibi duruyordu. Yani 18 Mart'a özel hiçbir şey yoktu. Google'da geçtiğimiz yıllarda da yer verilmeyen 18 Mart aynı şekilde es geçildi.

Logo değiştirilmedi
Yandex ise 18 Mart’ı unutmayarak ana sayfasında değişikliğe gidiyordu. Arama kutucuğunun yan tarafında yer alan Yandex logosu, Google’ın Doodle tasarımları ile benzer bir şekilde, 18 Mart‘a özel olarak hazırlanan görsel ile değiştiriliyordu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Teknoloji Haberleri