Gelinim Mutfakta hingel tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 26 Ocak Salı

Kanal D ekranlarında dün yeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta'nın ikinci günü başlıyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesinde bugünün yemeği de belli oldu. Buna göre gelinler Sivas mutfağından hingel hazırlayarak çeyrek altın mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta hingel tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlarda lezzet savaşını sürdüren Gelinim Mutfakta'nın ikinci bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelin ve kayınvalidelerin bugünden itibaren başlayan yeni haftadaki yarışında ikinci yemek belli oldu. Gelinler bugün hingel ile birlikte jürinin karşısına çıkacak. Kayınvalideler ve Seda Sayan'ın vereceği puanlar günün kaderini belirleyecek. Gelinim Mutfakta hingel tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Hingel malzemeleri

1 adet yumurta
2 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
Yeterince su


İçine:
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pul biber

Servis için;
Yoğurt
1-2 diş sarımsak
1-2 kaşık tere yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


 

Hingel yapılışı

Un yoğurma kabına alınır, ortası havuz gibi açılır. Üzerine bir yumurta kırılır. Tuz eklenip yeterince su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Dinlenen hamurdan beze kopartılıp açılabildiği kadar oklava ile açılır. Su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesilir. Kesilen yuvarlağın ortasına kıymalı harç yerleştirilir. Hamurun uçları ortaya doğru getirilir. Sağ ucu parmaklar arasında bastırılıp yapıştırılır, sola doğru itilip yandaki hamurlar pileli şekilde ilk birleştirilen hamura yapıştırılır, tekrar sola doğru itilir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tv Haberleri