Kral öldü, çok yaşa kral!

‘İspanya'da Kral Juan Carlos'un tahttan çekilmesinin ardından Prens Felipe taç giydi. Mecliste yemin eden 6. Felipe İspanya'nın yeni kralı oldu.

‘İspanya'da Kral Juan Carlos'un tahttan çekilmesinin ardından Prens Felipe taç giydi. Mecliste yemin eden 6. Felipe İspanya'nın yeni kralı oldu. Tarihi tören kuşak giyme merasimi ile başladı. Tahtı bırakan eski Kral Juan Carlos 'fahin' diye bilinen askeri maraşel kuşağını kendi elleriyle oğlu Felipe'ye taktı. Bu törenin ardından mecliste yemin merasimi yapıldı. Mecliste yemin eden 6. Felipe, resmi olarak İspanya'nın yeni kralı oldu. Tören, "Çok yaşa kral, çok yaşa İspanya" sloganları ve alkış...'
Bu haberi ve hala yönetimlerde olmasalar da bir çok ülkede simge konumunda olan Krallıkları bana inceleten Kral veya Padişahlara yalakaları oldu.
Gerçi kralla olmazsa da padişahlıkla yönetilen bir toplumun fertlerinin her yeni padişaha, 'Çok yaşa padişahım' dediğini bilen biri olarak bu yönde yaşananları da araştırırken bugünkü yazıma konu olan durumu en iyi şekilde anlatan meseleleri de araştırmaya başladım.
Ve en iyi mesele aşağıda ki anlatılanın olduğunu fark edip, kopyaladım..
İşte bugünkü yazımı daha iyi anlatması için     yaptığım araştırmada dikkatimi çeken il önemli mesele;
'Bir köyde eşekler Semerci’den çok şikayetçilermiş, yaptığı semerlerden sırtları yara oluyormuş. Sonra eşekler toplanıp “Semerci ölse de kurtulsak”  diyerek dua etmişler.Bir gün Semerci ölmüş, yerine yeni bir semerci gelmiş, ancak; onun yaptığı semerlerden de sırtları yara olmuş. Tekrar bir araya gelen eşekler “Semerci ölse de kurtulsak”  diye dualarını yenilemişler. Gel zaman git zaman bu Semercide ölmüş. Yeni Semerci gelmiş, eşeklerin sırtları yine yara oluyormuş. Eşekler dua etmek için toplandıklarında içlerinden biri     çıkmış:- Arkadaşlar! Bu Semerci de ölünce başka bir semerci gelecek, en iyisi biz dua edelim Allah bizi eşeklikten kurtarsın.'
Yani her ölen Kral'ın arkasında demediğini bırakmayan ama her gelen yeni Kral'a, Padişaha 'Çok yaşa' diyen bir toplumun dalkavuklarının yeniden sahnede olup, poz verdiklerini görürür bu durumu görmezden gelen yen Kral ve Padişahların yarında onlar öldüğünde aynı durum karşısında kalacak olanlardır.
Ama bu durumu yani görüneni görmezden gelip, dalkavuklar ile poz veren yeni Kral ve Padişahlarında işine gelen bu eşekliğin bitmediğini de bilmek gerek.
Çünkü eşekler oldukça iktidarları devam ettiğini bilen eski Kral ve Padişahlar gibi yenileri de bozuntuya vermeden hizmet yapmaları için kendilerini oraya taşıyanları kısa sürede unutup, dün eski Kral ve Padişahların dalkavukları olanları yanlarına alıp bolca poz vermeyi daha kolay iş sayarlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri