Mayıs ayında ekonomi dünyası nasıl olacak?

Öncelikle buradan tüm okuyucularımızın bayramını kutlayarak başlamak istiyorum yazıma. Hem şifayı hem zorlukları içeren bir mayıs ayı bizleri bekliyor. Geçen yıldan beri birçok konunun belirsizliği piyasaları ve ekonominin de belirsizliğine sebebiyet verdi.

Öncelikle buradan tüm okuyucularımızın bayramını kutlayarak başlamak istiyorum yazıma. Hem şifayı hem zorlukları içeren bir mayıs ayı bizleri bekliyor. Geçen yıldan beri birçok konunun belirsizliği piyasaları ve ekonominin de belirsizliğine sebebiyet verdi. Öncelikle hepimiz bu pandemi sürecinde kendi yeteneklerimizi keşfetme aşamalarından geçtik. O vakitsiz sürekli daha çok kazanma hırsımızdan kendimize ve aslında vaktim olsa ben neler yaparım kafasını öğrendik. Bir çoğumuz ek işler edindi. Özellikle borsa ve Trade piyasaları çok canlandı. Hele de boğa piyasasında olduğu dönemlerde. (Yavaş yavaş bu dönem Ayı piyasasına doğru kayarken) Burada hem çok kazananlar var hem de kaybedenler. Neyse ki hepimiz hayatın bir yerinden tutunmaya devam ediyoruz. Dilerim bu zorlu dönemler en kısa sürede biter.

Gelelim bu akrep dolunayı ile hayatımıza gelen on yedi günlük sokağa çıkma yasağı ve sonrasına. Dilerim bu sefer herkes bu yasağa uyar ve hastalık biraz olsun azalır. Evet şimdi evlere kapandık ama ne yapmalıyız derseniz. Kendimizde olan yetenekleri bulup onları geliştirme vakti. Bir bakmışsınız bu yetenekler sonrasında size geri dönüş sağlamış. Ayrıca elimizdeki işlere 4 elle sarılma vakti. Döneceğimiz zamanlar için hazırlıklar yapabiliriz.

Özellikle mayıs ayının ilk haftasındaki zorlu etkileşimler bizlerle birlikte. Mayıs ayına Ay oğlak burcunda gireceğiz demek ki iş, kariyer, siyasi ve ekonomik konular gündemimizde olacak. Özellikle 3 Mayıs biraz sıkıntılı görünüyor. Yatırımlarımıza dikkat etmekte fayda var. 4 Mayıs’ta Merkür 9 Mayıs’ta Venüs ikizler burcuna geçi yapıyor. Mayıs ayı içerisinde iletişim konular çok daha keyifli olacaktır. Ama karar verirken çok stabil olamayabiliriz. Özellikle yatırım yaparken iyi araştırma ve analizlerimizi doğru yapmak çok önemli.


 

11 Mayıs’ta boğa burcunun 21 derecesinde bir yeniay meydana geliyor. Bu durum yeni ve sağlam kararlar almamıza sebebiyet verecektir. Özellikle sanat, moda, para piyasaları, yatırım, ev, arsa, tarım gibi konuların gündemde olacağını da bize gösteriyor. Önemli kararlar vermemiz gerekirse mayıs ayının ortalarına doğru bu kadarları almamız daha iyi olacaktır.

Mayıs ayının en önemli olaylarından biri 2,5 aylığına Jüpiter’in balık burcuna geçiyor olması. Jüpiter ve Venüs finans astrolojisinde para, bolluk ve bereket göstergeleridir. Hatta Jüpiter evrensel finans göstergesi olarak kabul edilir. Jüpiter balık daha şifa ve ruhsallık göstergesidir. Finans konularında balığın o dağılan ve çözücü etkisi finansal piyasalarında birtakım dalgalanmalara da sebebiyet verebilir. Tabi bunun yanında aşılarla sağlıkla ilgili gelişmelerin ve haberinde gelebileceğinin habercisidir. Dilerim de öyle olur.

Ayrıca 23 Mayıs’ta Satürn kova burcunda Retro hareketine başlayacak. 11 Ekim’e kadar da retro süreci devam edecek. Satürn iş, kariyer, kurallar, disiplin, kendimize çeki düzen vermekle çok alakalı bir gezegen. Ayrıca Satürn karmanın da loru bu da sınavlarımızı da gösterir. Satürn retro olduğunda bizim 29 Eylül 2020’den beri neyi görmezden geliyorsak, neyi yağmak istemiyorsak, neyden kaçıyorsak aslında bu işleri halletmemiz gerektiğini bize gösteriyor. Bir de Satürn retro olduğunda işler biraz yavaşlar ve birçok konuda daha ihtiyatlı ve dikkatli davranmamız gerektiğini gösterir. Kurallara ne kadar uyuyoruz ve kendi bütçelerimizi ne kadar kontrol ediyoruz bunların hepsi düzene girecektir.

26 Mayıs’ta 05 derece Yay burcunda Süper Ay Tutulması gerçekleşecek ve bu tutulma 2013 yılındaki tutulmayı tetikleyen bir tutulma olacak. 2013 deyince insanın aklına ilk gezi olayları gelse de ekonomik olarak büyük çalkantılı bir döneme de girildiğini hatırlıyorum. Bu dönemde hem bireysel hem de toplumsal büyük olaylar bizi bekliyor olabilir. Ben daha çok ekonomik konularla ilgili zorlu bir süreç bekliyorum Jüpiter’de balıkta olduğundan dolayı.  
Son olarak 30 Mayıs itibari ile Merkür ikizler burcunda retro hareketine başlıyor ve 22 Haziran’a kadar da sürecek. Bu durumda özellikle iletişim problemlerine, spekülatif haberlere çok dikkat etmeliyiz. Özellikle herhangi bir projeye imza atarken de çok dikkatli olmamız. Alım satımlarda yazdığımız rakamlara da dikkat etmemiz gerektiğini önemli hatırlatmak isterim...

YAZI: ASTROLOG ZAFER OBA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri