İzmir'in Yöresel Lezzetini Deneyenler Adeta Parmaklarını Yiyecek

Bugünkü yemek tarifimizde farklı ve yöresel lezzetler denemek isteyenler için şahane bir tarif ile geldik. İzmir ile özdeşleşen bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

7'den 70'e her haline bayıldığımız köftenin farklı ve yöresel bir lezzeti ile karşınızdayız. İzmir'e ait olan bu lezzet yiyenleri adeta kendine bağımlı hale getiriyor. Köftenin yanına ister patates kızartın isterseniz pide ve domates sosunun üzerine servis edin. İşte lezzetine doyamayacağınız Tire Köftesi'nin ayrıntıları..

Tire Köftesi için Malzemeler

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Domates sosu için

  • 2 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Tire Köftesi Yapılışı

Tire köftesinin orijinali uzun şeritler halinde yapılır.
Evinizde çöp şiş yoksa istediğiniz şekilde de köfteleri yapabilir ya da elinizle uzun köfteler oluşturabilirsiniz.
İlk olarak köftenin harcı ile başlayalım.
400 gram kıymayı, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun. İyi yoğurmadığınız takdirde köfteler çubukta durmayıp ayrılacaktır.
Kıymayı elinizde bezelere ayırın.
Her bir bezeyi elinizi su ile ıslatarak açın ve çöp şişe adeta kebap yapar gibi yapıştırın.
Şişlere dizdiğiniz köfteleri yaklaşık 1 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye alın.
Tire Köftesi'nin domates sosuna geçin.
2 adet büyük boy domatesi rendeleyin ve tuz, kekik ilave edip sosta bir taşım kaynatın.
Fokurdadıktan sonra ocağın altını kapatın ve bir kenara alın.
Üzerine süslemek için sivri biber közleyebilirsiniz.
Köfteleri pişirme işlemine geçin.
Ocakta tereyağ ve sıvıyağ karışımıyla Tire Köftelerini pişirmeye başlayın.
O sırada tırnak pideleri küp küp doğrayıp ister ocakta tereyağ ile isterseniz fırında hafifçe döndürün.
Ardından sunum tabağınıza tereyağlı pideleri, domates sosu ile ıslatın.
Sonrasında köfteleri üzerine koyarak servis edebilirsiniz.
Tire Köftesinin yanına piyazlık soğan, patates ve biber soteleyerek yemeğinizi şenlendirebilirsiniz.
NOT: Çöp şişleri ister pişirdikten sonra isterseniz tavaya atmadan önce çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İster Ara Öğün İster Meze Olarak Tüketebileceğiniz Harika Bir Lezzet
Osmanlı Mutfağından Günümüze Eşsiz Bir Lezzet: Pekmez Helvası
Herkesin Severek Yediği O Lezzeti Evde Yapmak Artık Çok Kolay

Yemek Tarifleri Haberleri