Şifa Deposu Bu Sebzeyi Sevmeyenler Bile Parmaklarını Yiyecek

Bugünkü yemek tarifimizde sebze sevmeyenlerin bile müptelası olacağı nefis bir yemek tarifi ile geldik. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Sağlıklı fakat bazıları için yemesi pek keyifli olmayan bir sebze ile herkesin seveceği tarifler yapmak bu yöntemle çok kolaylaşacak. İstediğiniz sebze ile deneyebileceğiniz bu yöntemi ister çocuklarınıza ister sevdiklerinize kim olursa olsun bu lezzete karşı koyamayacak. İşte sağlık deposu binbir derde faydalı olan brokoli ile şahane bir graten tarifi vereceğiz.

Brokoli Graten için

  • 1 küçük boy brokoli
  • 150 gr tavuk göğsü ya da tavuğun sevdiğiniz bir bölümü
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kaşar peyniri
  • 1 kutu krema
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Beşamel Sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
  • 1 su bardağı süt

Brokoli Graten Hazırlanışı

İlk olarak brokolileri küçük çiçekler halinde kesin ve yıkayın.
Ardından sıcak suyun içerisine brokolileri atın.
Püf Nokta: Brokoliller pişerken ağır bir koku yayar. Önceden kaynattığınız suyun içerisine brokolileri atarsanız pişirirken koku sorunuyla uğraşmazsınız.

Yaklaşık 5 dk boyunca hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzgeç ile brokolileri alıp kenara koyun.
Bir tavaya tavuk göğsünün ister haşlayın yada tavada küp şeklinde doğrayarak soteleyin. Burada tercih size ait.
Tavaya tavuk, zeytinyağ, tuz, sarımsak, karabiber, pul biber, havuçları kavurun. Ürünlerin hafif yumuşayana kadar işleme devam edin ve ocağın altını kapatın.
Beşamel sosun yapımına geçin.
Unu ve tereyağı kokusu çıkana kadar kavurun. 1 u bardağı sütü ekleyin ve ocaktan alın.
Kaşarları rendeleyin.
Fırın tepsisine ya da borcama brokolileri ve tavuklu harcı karıştırın.
Sonrasında üzerine beşamel sosu gezdirin.
Fırına verdikten birkaç dakika sonra kaşar peynirini üzerine ekleyin.
Yaklaşık 15-20 dk sonra Brokoli Graten hazır.
Şimdiden afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İster Ara Öğün İster Meze Olarak Tüketebileceğiniz Harika Bir Lezzet
Göçmenlerin Unutulmaya Yüz Tutmuş Tariflerinden Biri: Dızmana
Osmanlı Mutfağından Günümüze Eşsiz Bir Lezzet: Pekmez Helvası

Yemek Tarifleri Haberleri