Beylikdüzü spor kenti olacak

Beylikdüzüspor U-16 takımının ligi namağlup olarak bitirip şampiyon olmasının ardından kupa ve madalya töreni düzenlendi. Törene katılan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık şampiyon minikleri tebrik ederek, “Beylikdüzü'nde spor anlamında başlattığımız tesisleşmeyi hızla sürdüreceğiz. Beylikdüzü şampiyonlarıyla birlikte örnek bir spor kenti olacak” dedi

Beylikdüzüspor U-15 takımının ardından U-16 takımı da ligi namağlup tamamlayarak şampiyon olma başarısı gösterdi. Beylikdüzü Gürpınar Spor Tesisleri'nde gerçekleşen törende Beylikdüzüspor Başkanı Metin Aydın ev sahipliğini gerçekleştirirken, törene katılan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da miniklerin şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. Beylikdüzülü çocukların sporda gösterdiği başarılardan dolayı büyük bir gurur içerisinde olduklarını anlatan Başkan Çalık, “Başkanımıza ve genç kardeşlerimize bize bu mutluluğu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Ramazan'ın mahmurluğu hepimiz üzerinde var. Bizim enerjimiz düşük olabilir ama çocuklarımızın enerjisi üst düzeyde. Mağlubiyeti de hiç tatmadılar inşallah hep böyle devam ederler. Beylikdüzü'nde bu altyapının bu tesisin hakkını verdiğini görmemiz bizi mutlu ediyor. Hem de yönetimin bunu çok disiplinli bir şekilde  her sürecini takip eden ve her zaman evlatlarımızın yanında olan yönetime ve yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada tabii hocalarımızı da unutamayız. Onların çok    ciddi emekleri var evlatlarımızın üzerinde” dedi.

Tesisleşme artacak
Beylikdüzü'nün spor anlamında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu da anlatan Çalık, bu potansiyeli tesisleşme ve yatırımla birlikte en üst seviyeye çıkararak harekete geçireceklerini de belirtti. Çalık, “Bir kentin var olması için sanatın, kültürün, sporun bir arada olması lazım. Eğer o kentten bunları alırsanız o kentin ruhunu da almış olursunuz.ş Dolayısıyla Beylikdüzü'nde farklı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Farklı mahallerimizde de yine benzer tesisleri yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Beylikdüzü ve İstanbul tesisleşme aşamasında ciddi sıkıntıları barındırıyor ama inşallah Beylikdüzü'ne de farklı sportif alanları yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Her zaman yanınızda olacağız
Sporla uğraşan, spora gönül veren bütün gençlerin ve çocukların her daim yanında olacaklarını da ifade eden Çalık, “Sporla uğraşan evlatlarımızın her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. U15 ve U16 takımlarımızın ödül törenlerinde olmaktan dolayı da oldukça mutluyuz. Geçmişte belediye başkan adayı olarak burada olmuştuk şimdi belediye başkanı olarak buradayız. Ben inanıyorum ki evlatlarımız bize nice başarıları daha beraberinde getirecek. O azmi kendilerinde görüyorum. Tabii sadece sporla da olmaz eğitim hayatlarında da başarılı olmalarını istiyoruz. Çünkü biz “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” diyen bir önderin nesilleriyiz. Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs'ı kutladık, bunun bilinciyle her zaman sporun ve sporcunun yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Beylikdüzü'nü temsil edeceğiz
Kupa töreni öncesi gazetemizin sorularını yanıtlayan Beylikdüzüspor Kulübü Başkanı Metin Aydın da Beylikdüzü'nü temsil etmekten dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti. Aydın, “U15 takımından sonra U16 takımımızda ligi namağlup olarak bitirip şampiyon oldu. Şimdi Türkiye Kupası'nda Beylikdüzü'nü en iyi şekilde temsil edecek. Bugün de burada Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık'ın da katılımıyla kupa ve madalya töreni düzenliyoruz. Genç kardeşlerimizin bizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Altyapıya önem veriyoruz
Beylikdüzüspor'un her zaman altyapıdan beslenerek büyüyeceğini de vurgulayan Başkan Aydın, “Beylikdüzü A takımımızın da maçlarını bitirdik. Süper Amatör Lig'de mücadele ediyoruz ligi üçüncü olarak bitirdik. Bizim düşüncemiz hep altyapıda kendi yetiştirdiğimiz çocuklarla lige devam etmek arzusundayız. Tabii bunların içinde tecrübeli arkadaşlarımız da olacak ama bizim önceliğimiz altyapı olacak. Altyapıdan çıkaracağımız hem futbolcu hem milli takımlar için hem bizim için önemli. Bu işleri yaparken de çok güzel bir tesisimiz var. Bu tesisi bize kazandıran başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere Mehmet Murat Çalık ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Örnek bir kulübüz
Her zaman sporda örnek bir kulüp olmaya çalıştıklarını da anlatan Aydın, “Şu an 300 civarı lisanslı futbolcumuz var. Yaklaşık 500 tane de futbolcu adayımız var. Biz tabii bunları önümüzdeki günlerde spor okulları ve seçmelerle de biraz daha güçlendireceğiz. Bizim taraftarımız gerçekten örnek bir taraftar biz de örnek bir camia olmaya çalışıyoruz. İstanbul'da çok iyi bir şekilde gelen takımları misafir ediyoruz. Biz buraya gelen tüm rakiplerimize bizi yenseler de yenilseler de yemeklerini yedirmeden yollamıyoruz” dedi.

Ailelere çağrı yaptı
Beylikdüzüspor'a çocuklarını getiren ailelere de seslenen Aydın şu ifadeleri kullandı; “Aileler bize getirdikleri çocukları emanet etsinler, hiç gözlerinin arkasına bakmadan rahat bir şekilde gide    bilirler. Saha içinde çocuklarımıza müdahale etmesinler, hocalarımıza bıraksınlar bizim isteğimiz o. Beylikdüzü, İstanbul'da bir amatör kulüpte olmayan en güzel tesislerden birine sahiptir. Biz de bunun bilince olarak ilçemizi spor anlamında en ileri taşımak için elimizden geleni yapacağız.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri