Beylikdüzü yeşil olacak

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz ortaya bir iddia koyduk, vizyon koyduk. Bu kent mutlak yeşil olacak dedik. Hepinizin zihninde kalsın lütfen. Biz bu kenti kişi başı 6 metrekare yeşil alanla aldık. Dört yılda kişi başı yeşil alanı 9,5 metrekareye ulaştırdık” dedi

Beylikdüzü Barış Mahallesi’ne kazandırılan 3 bin 500 metrekarelik peyzaja sahip olan Makyol Yaşam Parkı ve 100 araç kapasiteli otoparkın bulunduğu alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla açıldı. Programa Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Adayı Av. Turan Hançerli, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ve MAKYOL Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu'da katıldı.

Biz buraya kimlik kattık
Park açılışı öncesi bir konuşma yapan ve mahalleye kimlik kattıklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hem bu parkımız hem de altındaki kapalı otoparkımız hizmette olacak. Bununla da yetinmedik. Yakın çevresinde ve Sakarya Caddesi'nin de içinde olduğu kaldırımlar , aydınlatmaları gibi tüm unsurları firmaya yaptırarak kendimize bir değer kazandırdık. Şu anda çift taraflı bir memnuniyet var. Belediyemizin kasasından para çıkmadan bunu ilçemize kazandırdık. Bu park 4 bin metrekare içerisinde şehrin içinde en mantıklı biçimde kullanılan bir parkımız. Biz buraya bir kimlik kattık” dedi.

Engellilerimiz için çözüm arıyoruz
Beylikdüzü'nde alanları düzenlerken engelli vatandaşları da unutmadıklarını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Bu çevrede bir otopark sorunu olduğunu da biliyoruz. Bu bağlamda burada yaptığımız projede 100 aracın üzerinde kapasitesi olan bir kapalı otoparkımız var. Bu kapalı otopark buradaki kent yoğunluğunu yaratan hastane, çarşı gibi unsurlara büyük katkı sunacak Kaldırımları belli bir nizama kavuşturduk. Bir bebek arabası dahi geçemiyordu kaldırımlardan. Engelli bireylerimizin çocukların rahatlıkla yürüyeceği bir alanı oluşturduk. Beylikdüzü engellilerimizin sorunları için çözüm arayan bir ilçe” dedi.

Hedef 16,5 metrekare yeşil alan
Beylikdüzü'ne yeşil alan kazandırmak için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu: “Biz ortaya bir iddia koyduk, vizyon koyduk. Bu kent mutlak yeşil olacak dedik. Hepinizin zihninde kalsın lütfen. Biz bu kenti kişi başı 6 metrekare yeşil alanla aldık. Dört yılda kişi başı yeşil alanı 9,5 metrekareye ulaştırdık. 2030'da da kişi başı yeşil alan hedefimizi 16,5 metrekare olarak koyduk. Bu Avrupa standartlarının biraz üzerinde bir hedeftir. Bu hedef Beylikdüzü'nün hedefidir. Biz yöneticiler gelip geçiciyiz. Yarın bu kenti bir başkası yönetebilir. Yeşil alanı arttırmak zorurndasınız diyerek hesap soracak hatta ve hatta sandığa gittiğinde oyunuvermeyerek cezalandıracak kişiler halkımızdır.”

  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri