İmamoğlu iddialı: En güzel Beylikdüzü

Beylikdüzü Belediyesi, Kurban Pazar'ındaki en temiz çadırları ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı İmamoğlu, “Biz her konuda iddialıyız. Kurban Bayramı'nda da İstanbul’un en güzel kesim alanını hazırladığımızı düşünüyorum” dedi

Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde geleneksel hale gelen “En Temiz Çadır” sahipleri ödüllendirildi. Dereceye girenlerin altın ve madalyayla ödüllendirildiği törende, temiz çadır sahiplerine özenlerinden dolayı  teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz iddialıyız İstanbul’un en güzel kurban kesim alnını burada hazırladığımızı düşünüyorum”  şeklinde konuştu.

Denetimler ihmal edilmeli
Beylikdüzü Belediyesi tarafından, Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda kurulan Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde kurbanlık kesimleri gerçekleştirildi.  Türkiye’nin çeşitli illerinden getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar, Beylikdüzü İlçe Tarım Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi Veteriner  İşleri Müdürlüğü’nce muayeneleri yapıldıktan sonra evrakları kontrol edilerek alana alındı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veteriner  hekimlerin de görev aldığı alanın ilaçlama, temizleme, bakım ve alt yapı gibi tüm gerekli işlemleri tamamlandı. Tüm bu işlemlerin yanı sıra, alanda günde 4 defa dezenfeksiyon uygulaması da yapıldı.

Altın madalya verildi
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bizzat incelemelerde bulunarak kontrollerini sağladığı alanda Beylikdüzü Belediyesi’nin geleneksel hale  getirdiği “En Temiz Çadır” sahipleri de ödüllendirildi. Büyükbaş ve küçükbaş çadır sahiplerinin ödüllendirildiği törende; 1'inciye tam, 2'inciye yarım, 3'üncüye çeyrek altın ve  4'üncüye gram altın ve madalyaları Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından takdim edildi.

4 yılı devirdik
Törende konuşan Ekrem İmamoğlu,  “Burada 4.yılımızı tamamladık. Amacımız şehrin dışında uygun bir yer bulmaktı, onu bulduk. İkincisi burada kurbanlık alan müşterilerin sağlıklı bir hizmet 
almasını sağlamaktı. Bu hem fiziki ortamı, yerlerin temizliği, giriş çıkışların denetimli hale gelmesi ve buraya gelen esnafında kaldığı süre boyunca hizmetlerini  tam alabilmesi yani tüm ihtiyaçlarını bütünüyle hijyen içerisinde sağlayabilmesini sağlamaktı. Bu noktada gerçekten güzel bir merkez oluştu.  Biz iddialıyız İstanbul’un en güzel kurban kesim alnını burada hazırladığımızı düşünüyorum” dedi.

Belediyeler hassas davranmalı 
Kurbanlık konusunun İstanbul’da çok büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Alanlar düzenli intizamlı olmadığı zaman ne yazık ki inancımıza  ve ibadetimize yakışmayan halleri görebiliyoruz. Bu konuda bütün belediyelerin çok hassas ve dikkatli olması gerekir. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma,  Başkan Yardımcılarımıza, buradaki işletmeci arkadaşlarımıza, buraya gelen çadır sahiplerine, meclis üyesi arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum, Kurban  Bayramımız hayırlı uğurlu ve mübarek olsun” diye konuştu.



Koşullar arttırıldı
Kars Ardahan Iğdır Çevre İlleri Federasyon Başkanı ve aynı zamanda kurbanlık alanının yüklenici firma sahibi Gürsel İlgüz, "Kuırban pazarımız şehrin içerisinde idi. Şimdi buraya alındı ve daha iyi koşullar sağlandı. Belediye başkanımızın talimatıyla burası daha güzel bir hale getirildi Biz belediyemiz adına buradayız. Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri