Metro geliyor kiralar yükseliyor

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın; yarın açılacağını duyurduğu Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, vatandaşlar kadar bölgedeki ev sahiplerini de sevindirdi. Metronun hizmete girmesiyle birlikte güzergah çevresindeki daire fiyatlarının artması bekleniyor

İBB Başkanıı Mevlüt Uysal açılış, haberini Twitter'dan duyurarak "İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar – Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15:00'de hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım..." sözlerini paylaştı. Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

3 yıl da bitecekti!
Temeli 2012 yılında atılan metro hattıyla ilgili bugüne kadar bir çok tartışma yaşanmıştı. İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, 'Yeni metro hattını 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağız' demişti. İBB Meclisi'nde bu konuyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı. 

Ev sahipleri sevindi
5 yılın sonunda faaliyete girecek olan metro hattı ise vatandaşlar kadar metro güzergahındaki ev sahiplerini de sevindirdi. Metroyla birlikte bölgede kiraların artması beklenirken, ev fiyatlarının da tıpkı kiralar gibi artacağı belirtiliyor. Ümraniye'de metro güzergahı çevresinde şu anda 2+1 daire fiyatları bin 200 lira iken, metronun hizmete girmesiyle beraber 2 bin liraya kadar yükseleceği kaydediliyor. Üsküdar'da da aylık 2 bin kirası olan 2+1 dairelerin metroyla birlikte 3 bin liraya yaklaşabileceği     belirtiliyor. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri