Tuncel ile yola devam

CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı 4. Olağan kongresi Zümrüt Düğün Salonu’nda yapıldı. Tek liste halinde girilen kongrede mevcut Başkan Ruhi Tuncel delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak yeniden İlçe Başkanı seçildi.

DAHA önceden tek liste halinde seçime gidileceği bildirilen kongrede yaklaşık 35 delegenin Divan Başkanı Kasım Kolcuoğlu’na önerge vererek çarşaf liste ile seçime gidilmesini talep etmeleri üzerine bir konuşma yapan Başkan Tuncel, delegelere tepki gösterdi. Tuncel, "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde çarşaf liste ile seçime girmenin hiçbir anlamı yok” dedi.

Kongrede, 214 delegeden 111’i oy kullandı. Oyların 85'i geçerli sayılırken 6 oy geçersiz, 20 oy ise boş çıktı. Ruhi Tuncel, kongre sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kendisine oy veren vermeyen herkesi sevdiğini dile getirdi.

Hükümeti eleştirdi
Kongrede konuşan eski İlçe Başkanı Av. Hikmet Altunkalem hükümeti ağır dil ile eleştirdi. Altunkalem, iktidarın en büyük alternatifinin CHP olduğuna vurgu yaptı. "Türkiye’nin son 15 yıldan beri gerek içerde ve gerekse yurtdışında savrulduğu bir iklimde siyaset yapmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" diyen Altunkalem, "Özellikle son 10 yıldan beri insan haklarından demokratik hukuk devletinden, bağımsız yargıdan, kuvvetler ayrılığından, basın özgürlüğünden, eşit, adil ve hilesiz seçim hukukundan, parlamenter sistemden olumsuz yönde dönüştürülmeye çalışılan bir Türkiye gerçekliğinde bu kötü gidişten kurtulmanın çözüm yollarını bulup ortaya koymanın gerekliliği artık reddedilemez bir olgudur. CHP, AKP ’nin son 15 yıldaki iktidar olma ve hükümet etme anlayışını siyasi arenada ve her platformda ifade etmiş ve halka anlatmıştır. Maalesef bu uyarılar hiç dikkate alınmamış ve Türkiye rotasından çıkmış sağa sola savrulmuştur veya savrulmaya devam etmektedir. Türkiye’nin en büyük sorunu terör olarak görülmekte, FETÖ, işsizlik ve hayat pahalılığı diğer önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Ayrıca Türkiye’de ekonomik kriz olduğu da yandısanamaz bir gerçektir" dedi. ORHAN ŞİMŞEK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri