Yıldızlar SSS Holding patronu, atılan işçileri işe geri alacağını söyledi

Elazığ'da 130 işçiyi işten atan Yıldızlar SSS Holdingin patronu, işçilerin ısrarlı görüşme çabaları sonrası iki gün süre isteyeren bütün işçileri işe geri alacağının sözünü verdi.

Elazığ'da Yıldızlar SSS Holdinge bağlı Eti Gümüş AŞ Maden İşletmesinden çıkarılan 130 işçi, patron Sebahattin Yıldız'ın kendilerini işe geri alacağı yönünde söz verdiğini söyledi. Patronun kendilerinden iki gün süre istediğini belirten işçiler sözlerin tutulması için beklemeye geçti.

Elazığ'ın Maden ilçesinde faaliyet yürüten ve Yıldızlar SSS Holdinge bağlı olan Eti Gümüş AŞ Maden İşletmesindeki 130 işçi, önceki gün SGK'den gelen mesajla işten çıkarıldıklarını öğrendi. Daha önce 11 aylık maaşlarının ödenmemesi sebebiyle eylem yapan işçiler, "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranma" gerekçesiyle işten atıldı. Haberi alan işçilerin ve fabrika önünde süren bekleyişleri ve eylemleri sonucu Yıldızlar SSS Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız, bu sabah işçilerle telefon görüşmesi yaptı.

Sebahattin Yıldız, telefonla görüştüğü işçilerden iki gün süre talep etti ve işten atılan işçilerin tamamını işe geri alacağının sözünü verdi. İşe geri dönmek istemeyen işçilerin tazminatlarını alması için "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış işten çıkartılmıştır" ibaresini de geri çekeceğini söyleyen patron Sebahattin Yıldız, çevik kuvveti fabrika önünden çekeceğini de belirtti.

Patron Sebahattin Yıldız'la görüşmelerinin ardından dağılan işçiler, iki gün sonra verilen sözlerin tutulup tutulmamasına göre karar verecek. EVRENSEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri