Zırvaladı!

Avcılar'da konuşan gazeteci yazar Hüsnü Mahalli, tepki çeken açıklamalar yaptı. Suriye konusuna değinen Mahalli, “Haşa, Allah gelse bile Esat gitmez” ifadelerini kullandı.

chp Avcılar Ortak Akıl Platformu'nun davetlisi olarak ilçeye gelen gazeteci yazar Hüsnü Mahalli, çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Suriye konusuna değinen Mahalli, "Haşa, Allah gelse bile Esat gitmez. Ben bunu söylerken şu olgulara dayandırıyorum. İran asla Suriye’den vazgeçmez. Rusya dünya savaşını göze alır Suriye’den vazgeçmez. Suriye halkının büyük bir çoğunluğu Esad’ın yanındadır. Gördüğünüz ve göreceğiniz bütün bu oyunların hedefinde Türkiye var. Tüm bu tezgâhlar Türkiye’yi ortadan kaldırmaya yöneliktir. Türkiye’yi komşuları ile savaştırıp zayıf düşürecekler ve parçalayıp böleceklerdir" iddiaaında bulundu.

2019 felaket olabilir
Avcılar Zübeyde Hanım Nikah Salonu'nda yapılan "Ortadoğu'da kimin baharı, kimin kışı ve Seçime giderken Türkiye" adlı söyleşide konuşan Mahalli, "2018 yılında bu iktidarın önü kesilmezse 2019 Türkiye için felaketlere açık bir yıl olabilir. AKP Genel Başkanı seçimi kaybetse dahi iktidarını bırakmak istemeyecektir"  dedi.

Dış politika eleştirisi
Paneli, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ali şeker'de sonuna kadar izledi. Panele CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın davetlisi olan İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Ayla Demir ve tüm yönetim kurulu üyeleri de iştirak etti. Paneli izlemeye gelen kalabalık topluluğa teşekkür eden Başkan Erhan Bozan, "Çocukluğumuzda bizlere coğrafyamızı ve komşularımızı öğretirlerdi. Coğrafi konumumuz gereği çevremizde birçok komşumuz vardı. Cumhuriyet tarihi boyunca komşularımız ile bugün hangi noktaya geldik. ‘Komşularımızla sıfır sorun’ diyenler bugün adeta sıfır komşu noktasına getirdiler. Bizler bu güne kadar, (Kıbrıs Barış Harekatı hariç) komşularımızla savaş noktasına gelecek önemli sorunlar yaşamadık. Bugün nasıl oldu da başka ülke topraklarında askeri harekat gerçekleştiriyoruz. Şunu kabul edebiliriz, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden terör örgütleri faaliyet gösteriyorsa oraya gidilir gereken yapılır. Ancak o noktaya gelmeden önce yapılması gerekenler doğru yapıldı mı? O terör örgütlerinin güçleri, bizim ürettiğimiz yanlış politikalar sayesinde olmasın sakın" diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri