Şile'nin sahiline mafya çökmüştü

Şile'nin sahiline  mafya çökmüştü
Akçakese sahili tartışmalarına değinen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, "Akçakese sahilini gezdim. Herhangi bir tahribat yok. Biz göreve gelene kadar 72 km'lik sahil hattına ne yazık ki mafya çökmüştü. Otopark mafyasının, sahiller değnekçilerin elindeydi. Şimdi Şile’nin tüm sahillerini belediye işletiyor" dedi

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Akçakese Sahili hakkında açıklamalarda bulundu. "Şile’nin 72 km'lik bir sahil hattı var. 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan protokol ile kullanım hakkı Şile Belediyesi'ne verildi" diyen Ocaklı, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İlçemize geldiğinde bir adım attık yaklaşık 30 milyon TL tutarında olan bir projeyi 1 Nisan tarihinde başlayıp 1 Haziran'da bitmek üzere adım atacaktık ama proje daha sağlıklı,daha güzel ve en önemlisi esnafımız mağdur olmasın diye 30 Eylül tarihine bıraktık" ifadelerini kullandı.

Değer kazandıracak

Ayazma Plajı'nda olan bütün yapıların yıkılacağını belirten Ocaklı, "Oraya Şile'ye yakışır bir turizm anlayışı kazandıracağız. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kent mobilyaları, led aydınlatmalarıyla, estetik büfeleriyle, büfelere ulaşan yollarıyla kolektif olarak sahilleriyle ilçemiz turizmine ciddi anlamda marka değer kazandıracaktır. 72 km’lik sahil bandıyla, tarihi ve kültürel değerleriyle kadim bir yerleşke olan Şile, tüm bu nitelikleriyle İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarındandır. Her zaman karşılaştığımız tek söylem var ya neden insanlar Ege veya Akdeniz bölgesine gidiyor.Tabi tercih ancak bizim ilçemizin doğal ve tabiat güzellikleri o kadar fazla ki beklide güzellik olarak oralardan daha öndeyiz. Bizde bu güzellikleri marka olma yolunda ilçemize yakışan ve kesinlikle doğal yapıya zarar vermeden yapılması için varız. Ama zarar vermek isteyenin de karşısındayız" dedi.

Herhangi bir tahribat yok

Kıyı yasasından söz eden ve sözü Akçakese sahiline getiren Ocaklı, "Akçakese sahilini gezdim. Herhangi bir tahribat yok. Kaylar ile ilgili tam tersine oradan çiçekler fışkırmış tahrip gren kayalardan çiçek fışkırmaz diyor. Ve on numara çok güzel olmuş diyor. Peki Şile’de turizm diyoruz insanlar buraya gelecekler konaklayacaklar. Nerede konaklayacaklar? Bakın biz göreve gelene kadar 72 km'lik sahil hattına ne yazık ki mafya çökmüştü. Otopark mafyasının sahiller değnekçilerin elindeydi. Şimdi Şile’nin tüm sahillerini belediye işletiyor. Yani kim? Halkın kendisi işletiyor. Dün mafya işletirken sesi çıkmayanlar bugün belediye işletince neden seslerini çıkartıyorlar anlamak mümkün değil. Burası yani Akçakese sahili Belediyenin yeri kullanım hakkı da belediyenin. Belediye demek siz demektir. Geçen yaz Akçekese sahiline gittim orada beni görenler buranın hali nedir? Ne olacak diyerek bana sordular. Bir adım atmamız gerekliydi" diye konuştu.

Kuruşu kuruşuna kayıtlı

"Yatırımcı diyoruz Allah aşkına yatırımcıyı elde etmek için insanlar birbirileriyle yarışıyorlar" diyen Ocaklı, "Yatırımcıyı buralara çekmek pek kolay iş değil. Şile Belediyesinin turizm formatına yani Şile’nin formatına uygun yatırımcılara kapıları açıktır. Ama önceliğimiz sahillerde köylümüzün kendisidir. Akçakese köyü derneğinin ilgilileriyle görüşen arkadaşlarım o bölgede bu taraz yatırıma destek veren orasının doğasına dokusuna dokunmaya asla müsaade etmeyiz. Ediyorlarsa da cezai işlemle karşılığını alırlar. Eğer yanlış bir işlem, imalat varsa gereği yapılır. Ayrıca Belediyede oranın yüzde 15 ortağıdır. Her şey kayıt altındadır. Bugüne kadar birçok piknik alanı, mesire alanı gibi sahillerdeki yerler bir şekilde birililerine verilmiş. Ama biz göreve geldiğimiz günden bu zamana tüm bunları kayıt altına aldık ve belediyenin envanterine geçirdik. Belediyenin resmi kayıtlarındadır. Kuruşu kuruşuna kayıtlıdır" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.