Silivri adayı kim olur?

Bilindiği üzere 27 Ocak 2019 Pazar günü 18 saat süren CHP PM’nde İstanbul ve İzmir ilçe belediye başkanlarının çoğu karara bağlandı.
Bu Parti Meclis’inde bilindiği üzere İstanbul’un; Silivri, Beyoğlu, Maltepe, Küçükçekmece ve Şişli'de belediye başkan adayları belirlenmedi.
Bunlardan Şişli adayı geri çekilirken, Beyoğlu, Maltepe ve Küçükçekmece adayları PM’ne getirilmedi.
MYK’da karara bağlanıp CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından son olarak PM’nin onayına sunulan Silivri adayı Özcan Işıklar ise PM’den onay alamadı.
59 kişinin oyladığı PM üyesinin 34 tanesi Işıklar’a red oyu verirken, 25 tanesi ise geçer oyu verdi.
İşte şimdi tüm gözler bu beş ilçenin adayının kim olacağına çevrildi.
En çok da Silivri adaylığı için Özcan Işıklar ismi tekrar PM’ne getirilecek mi getirilmeyecek mi diye merak konusu.

2 Şubat Cumartesi belli olacak
CHP Parti Meclisi'nin tarihi kesinleşti
İşte bu beş ilçenin de aralarında bulunduğu ve açıklanmayan yerlerin adaylarının belli olacağı CHP Parti Meclisi toplantısının 2 Şubat Cumartesi günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine "Battal İlgezdi, Ali Kılıç ve Bülent Kerimoğlu benim İstanbul'daki kırmızı çizgimdir" dediği öğrenilirken şimdiye dek Özcan Işıklar için bir duyum alamadık.
Ancak Işıklar için dünürü Muharrem İnce’nin çok sıkı çalıştığı duyumunu aldık.
Son PM toplantısından sonra adeta Ankara’ya kamp kurarak, MYK üyeleri, PM üyeleri ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikna etme çabasına düşen Muharrem İnce’nin ‘Benim kırmızı çizgim de Özcan Işıklar’dır’ dediği öğrenildi.
CHP’nin tecrübeli isimleri PM’nin red ettiği ismin bir daha PM’ye getirilmemesi gerektiğini, böyle bir şey yaşanırsa bunun parti etik kurallarını alt üst edeceğini kaydederken.
Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun ise Muharrem İnce ile dünürü yüzünden yeniden kavga etmek ve tartışma yaşamak istemediğini için az ihtimal bile olsa Özcan Işıklar’ı yeniden PM’ye sunacağı söyleniyor.
Bütün bu sorunlardan dolayı CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun final denilecek PM toplantısında hiçbir adayı oylamaya sunmayarak toptan adayları belirleme konusunda yetki alıp, krizli yerleri de böyle atlatacağı da CHP kulislerinde konuşulan konulardan birisi.

Kırmızı çizgiler yarışacak
Anlayacağınız final denilecek Parti Meclisi toplantısında kırmızı çizgiler yarışı yaşanacak.
Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgileri ve İnce’nin dünürü.
Bu gelişmeleri hayretlerle izleyen partililer ise bir taraftan 2019 yerel seçimlerine kilitlenirken, diğer taraftan ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerden sonraki halini şimdiden merak etmeğe başladılar.

Kaftancıoğlu’na tepki büyüyor
Özellikle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğl’nun önce istifa edip bir kaç saat sonra istifasını geri çekmesinin bu denli kritik bir seçim öncesi CHP’ye oy verecekleri hayretler içerisinde bırakırken.
CHP yönetiminin acilen bu davranışı değerlendirmesi ve yetkili bir ağızdan kamuoyunu ikna edici açıklama yapması gerektiğini belirten partililer, aksi halde yarın sosyal medyada istifa edip ardından afedersin diyecek parti yöneticilerinin olabileceğini ve bu durumun da ciddi bir disiplinsizlik oluşturacağını kaydettiler.

İmamoğlu sabah 6’da çalışmalara başlıyor
Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu gelişmeler yaşanırken partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.
Sabahın saat 6’sında İstanbul’un her semtinde program yapmaya başlayan İmamoğlu hedefe varmak için gece gündüz demeden çok ama çok çalışacağız mesajı ile ekibini de motive ederek kendi dışında yaşanan gelişmelerden uzak seçim çalışmalarına devam ediyor.
Günde en az 20 saat aralıksız çalışarak İstanbul’a yeni heyecan yeni anlayış yeni ekip getireceklerini kaydeden Ekrem İmamoğlu’nun tek isteği; tartışmaların bir an önce noktalanarak İstanbul’un tüm ilçe adaylarının belirlenmesi ve dört koldan il genelinde seçim çalışmalarının hızla devam etmesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi