Bendis Lions Kulübü kuruldu

Bendis Lions Kulübü kuruldu
Kuruluş aşamasında dahi projeleri ve Silivri halkına verdikleri desteklerle dikkatleri üzerine çeken Bendis Lions Kulübü, Kurucu Başkan Hazan Kaplan ve Kurucu Başkan Yardımcısı Tuna Ebru Özdemir yönetiminde kuruldu

Silivri'ye genç kadrosuyla yeni soluk getirecek Bendis Lions Kulübü; şimdiye kadar çocuğa yönelik cinsel istismar, konuşma zorluğu çeken otizm hastaları, kanserli çocuklar ve eğitim konularında girişimlerde bulundu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan İzmir Depremi sonrasında, çok kısa sürede organize olarak depremzedelere yardım ulaştırdı. Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi'nin bünyesinde bulunan Bendis Lions Kulübü’nün sponsorluğunu Eminönü Lions Kulübü üstlendi. Lions kurallarına göre Bendis Lions Kulübü, iki yıl boyunca 2020- 2021 dönemi başkanı Taylan Akça yönetimindeki Eminönü Lions Kulübü'nün desteğini görecek. Yaşadığımız olumsuz süreçte yeni bir Lions Kulübü kurmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Taylan Akça; Eminönü Lions Kulübü olarak İnsanlık zorlu bir sürecin sıkıntıları ile mücadele ederken, birbirimizi görememenin, fiziki toplantılar yapamamanın eksikliğini hissederken; bütün bu olumsuzluklara meydan okurcasına yeni bir Lions Kulübü kurmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Bir Cumhuriyet kulübüyüz

Kuruluşa ilişkin açıklama yapan Bendis Lions Kulübü Kurucu Başkanı Hazan Kaplan; " 29 Ekim kuruluşlu bir Cumhuriyet kulübü olmak; hem heyecanımızı hem de sorumluluğumuzu kat be kat arttırıyor. Çok fazla proje ürettik, bu projeler üzerinde yoğunlaşıp Silivri halkının yanında olmak istiyoruz. Biliyoruz ve eminiz ki; çalışmalarımızın hepsinde Silivri halkından da destek göreceğiz" dedi.


Sibel Güllü'den tam destek

29 Ekim itibariyle kuruluşu tamamlanan Bendis Lions Kulübü Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Sibel Güllü den de kuruluşlarının her aşamasında tam destek aldı. Bu konuda ortak heyecanı paylaşan Güllü; Vatana ve insanlığa faydalı, kalıcı ve özgün hizmetler üreteceğine inandığı Bendis Lions Kulübünün kuruluşuna destek olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Mitolojide, Trakyalıların Ay Tanrıçası olarak kabul ettiği Bendis ismini taşıyan kulübün, hikayesini ise Kurucu Başkan yardımcısı Tuna Ebru Özdemir şöyle anlatıyor. "Bendis Savaşçı ruhuna rağmen anaçlığı, iyiliği ve güzelliği içinde barındırdırdığı söylenilen Trakyalıların çift mızraklı Ay Tanrıçasıdır. Hepimiz akşam olduğunda ayın görülen yüzüyle aydınlanıyoruz bize göre bu, Bendis ailemizin gönülden verdiği destektir. Bir de ayın göremediğimiz karanlıkta kalan yüzü vardır ki; bu hep merak uyandırır. Unutulmamalıdır ki; hazineler karanlıkta saklıdır. Bu da gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş Bendis ailemizin ürettiği projelerdir" dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.