En düşük maaş 3 bin 937 TL oldu

En düşük maaş 3 bin 937 TL oldu
Silivri Belediyesi EZGİ A.Ş bünyesinde çalışan 774 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Maaş zamları ve sosyal iyileştirmelerle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, "Silivri’mize hizmet adına ter döken çalışanlarımız için imzaladığımız toplu iş sözleşmesi hayırlı uğurlu olsun" dedi. Atılan imzalar sonunda Silivri Belediyesi'nde en düşük maaş 3 bin 937 TL'ye yükseltildi.

Silivri Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında 774 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmza töreni Silivri Belediyesi Eşref Efendi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ezgi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koçoğlu, Silivri Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Gürbüz Pehlivan, Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi ve işçi temsilcileri katıldı. 1 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi tarafından imzalandı. Sözleşmeyle birlikte işçilerin maaşları ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. Başkan Yılmaz, belediye bünyesinde çalışan herkesin çok değerli olduğunu ifade ederek, yemekhaneden çalışma ortamlarına kadar birçok alanda gerçekleştirilen düzenlemeler ile sağlık ve konforlarının düşünüldüğünü kaydetti.

Anlaşma ile sonuçlandı

Toplu iş sözleşmesine ilişkin açıklama yapan Başkan Yılmaz, "EZGİ A.Ş bünyesinde olup belediyemizin farklı birimlerinde çalışan 774 işçi için, belediyemizin üyesi bulunduğu Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS) ile Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş müzakereleri anlaşma ile sonuçlanmış ve 01.01.2021 - 31.12.2021 tarihleri arasında 1 yıl süreli ‘Toplu İş Sözleşmesi’ imzalanmıştır. Covid-19 salgınının sebep olduğu kısıtlamalar ve tedbirler altında geçen son bir yıl içerisinde bütün zorluklar ve imkânsızlıklara rağmen belediye hizmetlerimizin aksatılmadan yürütülmesinde büyük katkıları olan çalışanlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum" dedi.

Yüzde 27,38 zam

En düşük maaşta yüzde 27,38’lik oranda artış olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Belediyemizin mali imkanları ve hizmetlerin yerine getirilmesi gerekliliği de dikkate alınarak imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile; 103,04 TL/Gün – 3 bin 91 TL/Ay olan en düşük ücret, yüzde 27,38 artışla 131,25 TL/Gün – 3 bin 937 TL/Ay’a yükseltilmiştir. Farklı oranlarda yapılan ücret ve sosyal yardımlardaki zamlar ile ortalama giydirilmiş ücret; 4 bin 275 TL/Ay’a, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ise 5 bin 114 TL/Ay’a yükselmiş olacaktır" diye konuştu. Her zaman işçinin emekçinin yanında yer aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.