Özcan Işıklar: Bu hatadan vazgeçin

Özcan Işıklar: Bu hatadan vazgeçin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Silivri'de 172 bin metrekarelik arazinin Maxicells İlaç Sanayi A.Ş.’ye tahsis edilmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP Silivri İlçe Başkanlığı, bu karara tepki göstererek, "İlçemize istihdam sağlayacak, katma değer üretecek, ileri teknoloji kullanacak hiçbir yatırımın karşısında değil yanında olduğunu belirtmek isteriz. Lakin bu alanın adı geçen firmaya verilmesini bir ‘tahsis’ değil ‘peşkeş’ olduğunun farkındayız" ifadeleri kullanılmıştı. Silivri eski B

Özcan Işıklar, Türkiye'de ilk olarak Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Ayrıca Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi, tarım teknoparkı, organize tarım bölgesi bütün bu kurumlar için altyapı hazırlanmıştır. Tarım SİT kavramını, tarım arsası kavramını köylerin kapanmasıyla kırsal alan tanımını ilk gündeme biz getirdik. Hayvancılığı geliştirmek aromatik bitkilerin hafızasını TÜRAM'da üretmek için çalıştık. Silivri İstanbul’un yanı başında ucuz, sağlıklı, güvenli ve değeri yüksek ürün üreten büyük bir saraya dönüşsün diye bu toprakları koruduk, ranta, betona, hormonlu büyümeye direndik. Çünkü biliyoruz ki 500 kilometrekareyi bulan tarım toprakları teknolojik tarımla ilaç kimya gıda kozmetik ve birçok alanda değer üretecek bir zenginliğimizdi" dedi.

Silivri mahrum ediliyor

"Bu yapıyı temellendirecek üniversite alanları gerekiyordu ve herkesin rezidans, beton, demir gözüyle baktığı üç arazimizi üniversite alanı olarak tescil ettirdik ve bu üniversite alanları Silivri'mizin en değerli varlığıydı" diyen Işıklar, "Gelecek umudumuz iş aş değer üretsin diye toptan bir yerel kalkınmanın temelleri atılmıştı. Şimdi bu üç üniversite alanından biri maalesef yakında Sanayi bölgesi varken sanayi alanı olarak tahsis edildi. Silivri, İstanbul’un tarım gıda ilaç hammaddesi üretiminden ve bunların getireceği zenginlik, refah, istihdam olanaklarından mahrum ediliyor. Umarım bu hatadan dönülür. Bu toprakları korumak sadece bugünün değil yarınlara olan borcumuzdur" ifadelerini kullandı.

Başka bir geleceğimiz yok

CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız'ın bu konuda gerekli açıklamayı yaptıüını belirten Işıklar, "Üzerinde yıllarca emek verdiğimiz, Silivri'ye kazandırdığımız, en önemli değerin böyle tasarruf edilmesinin bir hata olduğunu geçmiş dönemlerde görev yapmış bir belediye başkanı olarak sorumluluk gereği açıklama ihtiyacı duydum. Kavaklı'daki 173 dönümlük arazinin geçmiş dönem Belediye Başkanı rahmetli Hasan Geyiktepe döneminde ot bedeli yatırılarak hazineden eğitim ve spor alanı olarak alınması için çalışma başlatılmış, biz göreve geldiğimizde bunu devam ettirerek Kavaklı’ya bu değeri kazandırmıştık. Kendisini de bu vesileyle rahmetle anıyorum. Umarım onun düşünceleri ve talebi bizim temellendirdiğimiz tarım ve gıda projelerimiz ve Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi hayallerimiz devam edecektir. Bu topraklardan başka geleceğimiz yok, bunların kıymetini bilmeliyiz" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.