Silivri halkının karşısına çıkamaz!

Silivri halkının  karşısına çıkamaz!
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, düzenlediği online basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı eleştiren Esen, “Biz en çok çöp konusunu gündeme getirip soruyoruz. Faaliyet raporunda 23 milyon lira temizlik işleri bütçesi var deniyor. Bu rakam mevcut 400 personelin giderinden bile fazla. Yılmaz, algı yaparak, rakamları bu şekilde manipüle ederek Silivri halkının karşısına çıkamaz” dedi

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Zoom üzerinden düzenlediği online basın toplansıyla gazetecilerin sorularını yanıtladı ve ilçe gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. Pandemi sebebiyle herkesin zor günlerden geçtiğini ve kimsenin hayatını riske etmemek için online toplantılar yapmaya karar verdiklerini anlatan Esen, “Zor günlerden geçiyoruz. Bu anlamda bizde ekibimizi oluşturmaya devam ediyoruz. Bu süreçte birçok ziyaret yapıyoruz, birçok çalışma yapıyoruz ama bunları anlık geçemiyoruz, basınla paylaşamıyoruz. Ama bundan sonra bir ekip kurup, bültenlerimizi hazırlayıp yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağız. Evet bu bizim ilk online toplantımızdı. Bu tarz toplantıları sık sık gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta içinde de örgüt toplantımızı bu şekilde yapacağız. Bizler göreve geldik 5 Ocak'ta kongreyi kazandık. Ben göreve gelince tadilat sürecine başladık. 1 örgüt toplantısı yapabildik fikir alışverişi maalesef yapamadık. Ancak bu şekilde dijital dünyaya ayak uydurarak toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çöp işinde çelişki var

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı da eleştiren Esen, belediyenin temizlik işleri konusunda halkı yanılttığını ve Başkan Yılmaz'ın halka yanlış bilgilendirmeler yaptığını iddia etti. Esen, “Çöp konusuyla alakalı şöyle; bize gelen bir faaliyet raporu var. Biz faaliyet raporuna göre yorum yapmak zorundayız. Faaliyet raporunda diyor ki; Temizlik işleri bütçesi 23 milyon. Bunun içine çöp toplamada dahil. Ama çöp toplama tek başına temizlik işi değildir. Burada bütçe 23 milyon. Belediye başkanı diyor ki temizlik işlerinde 400 personel çalışıyor. Şimdi bu 400 personelin gideri zaten 23 milyon lirayı aşıyor. Yani ortada ciddi bir tutarsızlık var. Nerede bunun akaryakıtı, kiralama bedeli, bakım onarımı. Belediye başkanı burada rakamları çarpıtıp, kamuoyunu yanıltıyor. Bizim kent ve kent çevresi ihalesi kapsamında yaptığımız işi kendisi sadece çöpe indirerek kıyaslıyor. Bizim buradan doğru bir rakam çıkarmamız mümkün değil. Şimdi siz diyorsunuz ki siz de tablo yapın? Nasıl yapacaksınız? Destek Hizmetleri bütçesi bile yıl yıl farklı. Belediye başkanı burada dağıtmış. Akaryakıtı Destek Hizmetleri'ne dağıtmış, personel giderini Temizlik İşleri'ne dağıtmış. Hepsi bir başka yerde. Bizim dönemimizde 2015-2017 arasında 18 milyona bu işler yapılıyordu personel gideri de dahil. Bu da kent ve kent çevresi temizliğiydi. Yani şimdi belediye başkanı bize bugün evsel atıktan bahsediyor. 2020 Evsel Atık Giderleri diyor. Temizlikten bahsetmiyor” diye konuştu.

Rakamlar manipüle ediliyor

Silivri'de temizlik işlerin bütçesiyle alakalı ciddi bir manipülasyon olduğunu belirterek eleştilerini sürdüren Esen, “Belediye başkanı kamuoyuna yanlış bilgi veriyor. Bu yanlış bilgilere karşı bizler sorular sormaya devam edeceğiz. Varsa bir yanlışlık biz yanlışı savunmayız. Biz yıllarda kendi dönemimizde müfettiş ve denetlemeler içinde bu ihaleleri yaptık. Bugün varsa bir yanlışlık bunu paylaşmak zorundayız. Burada belediye başkanı beni çöpü 23 milyona topluyorum derse burada bir yanlış var. Kendisi algı yaparak, Silivri halkının karşısına çıkamaz. Bize göre bu iş 23 değil 30 milyon liralık bir maliyete yapılıyor. Bizim öngörümüz bu. Ama rakamlar manipüle edildiği için net bir şey göremiyoruz” şeklinde konuştu.

Bizde bir bölünme yok

Silivri Belediye Meclisi'nin CHP'li Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı'nın görevini neden bıraktığı yönündeki soruya da yanıt veren Esen, şu ifadeleri kullandı; “Grup Başkanvekilimiz değişti. Süheyl Kırkıcı kendi isteğiyle görevi bıraktı. Bu görevi şimdi Melih Yıldız aldı. Burada bir karşıtlık, bölünme yok. Bu tamamen Süheyl beyin kararı. Biz CHP Silivri İlçe Örgütü olarak birlik, beraberlik içinde çalışıyoruz. İktidara yürüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.