Tarihte bir ilk!

Tarihte bir ilk!
Silivri Belediyesi'nin 2020 yılı denetim komisyonu raporuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Belediyemiz, tarihinde ilk defa bütçe fazlası verdi. Kaynaklarını doğru kullanan, tasarruf eden belediyecilik anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz" dedi

Silivri Belediyesi 2021 yılı Nisan ayı meclis toplantısı 1. oturumunda 2020 yılı Denetim Komisyonu Raporu görüşüldü. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, AK Parti Meclis Üyeleri Salim Çavdar ve Yasin Gören, CHP’li Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Lütfü Vardar’ın yer aldığı komisyon çalışmalarını tamamladı ve denetimlere ilişkin rapor meclise sunuldu. Komisyon başkanı Sultan Aşkın’ın raporu okumasının ardından değerlendirme yapan Belediye Başkanı Yılmaz, “Biz göreve gelirken şeffaf, denetlenebilir, her kuruşun hesabının verilebilir olduğu adil bir yönetim vadetmiştik ve bunu gerçekleştiriyoruz.” mesajı verdi.


Gelir arttı gider düştü

Konuşmasına belediye bütçesindeki rakamlarla ilgili devam eden Başkan Volkan Yılmaz, “Bütçemizde yüzde 11 bin 28’lik olumlu bir bütçe fazlası oldu. Silivri Belediyesi tarihinde ilk defa böyle bir tablo yaşanıyor. Bu tablo bize; Silivri Belediyesi’nin borcunun azaldığını, gelirlerinin artarak giderlerinin düştüğünü gösteriyor. Bu nedenle bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Denetim raporunda hassas, titiz ve çok tutarlı bir komisyon çalışması yürütüldüğünü dile getiren Başkan Yılmaz, "Komisyon üyelerinden biri, benim özel kalem müdürümü arayarak; belediye binasına alınan domates, salatalık, biber ve zeytin gibi ürünlerin nasıl alındığını ve faturalandırıldığını sorgulayabiliyor. Bu rahatsızlık verici bir konu gibi görülebilir ama aksine beni oldukça mutlu etti" dedi.


Karşılaştırma yaptık

"Silivri Belediyesi’nin daha önceki yönetimlerine bakarak şu an bu soruların sorulabiliyor olmasını anlamlı buluyorum" diyen Yılmaz, "Çünkü biz Silivri Belediyesi’ni harcamalara dair hiçbir sorunun sorulamadığı bir dönemdeyken devralıp, belediye başkanının yediği peynirin, zeytinin veya yapılan ikramların sorgulanabildiği bir döneme taşıdık. Bu durum da bunun açıkça ispatıdır. Bu vesileyle, bizden önceki özel kalem harcamalarıyla bizim dönemimize ait harcamaları tek tek karşılaştırma ihtiyacı hissettim. Bir sonraki toplantımızda bu rakamları tüm kamuoyuyla paylaşacağım. Bu konudaki hassasiyetleri için denetim komisyonuna teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.