Volkan Yılmaz'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: Ayar yaptırmak istiyor

Volkan Yılmaz'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: Ayar yaptırmak istiyor
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı basın toplantısında hem görevde iki yılını değerlendirdi. "Yedi yirmi dört hizmetkâr olma anlayışıyla görevimize devam edeceğiz" diyen Yılmaz, "Genel başkanımızın da seçildiğimiz gün bizlere hatırlattığı gibi parti rozetimi çıkararak, bu kentin şehri emini olarak yolumuza devam ettik" ifadelerini kullandı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz basın mensupları ile bir araya geldi. Görev süresinin ikinci yılını değerlendiren Yılmaz, yaşanan salgın nedeniyle hiç alışık olmadıkları bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Yılmaz, "Fakat bunu mazeret kabul etmiyorum ve benim ağzımdan mazeret duymayacaksınız. Yedi yirmi dört hizmetkâr olma anlayışıyla görevimize devam edeceğiz" dedi. Yılmaz, yapılan çalışmaların tanıtımına geçmeden önce yaptığı konuşmada, "Biz ötekisi, başkası olmayan sivri uçların törpülendiği bir Silivri hayaliyle yola çıktık. Genel başkanımızın da seçildiğimiz gün bizlere hatırlattığı gibi parti rozetimi çıkararak, bu kentin şehri emini olarak yolumuza devam ettik" ifadelerini kullandı.

Bir enkaz devraldık

"Benden önceki yönetimin bıraktığı onlara göre miras bana göre ve Silivri’nin seçim sonuçlarına baktığınızda enkaz vardı" diyen Yılmaz, "Kendi ayaklarının üzerinde durmayı bir kenara bırakın; sırt üstü yere serilmiş, moralini motivasyonunu kaybetmiş, olmazlarla donanmış, hizmetlerin tıkandığı, finansal açıdan sırt üstü yere serilmiş bir belediyeyi devraldık. Görevimizin ilk yılında kişilerin, kurumların güven duyduğu; kurumsal kimliği oturmuş bir Silivri Belediyesi hedefledik" açıklamasında bulundu.

Kuruş faiz ödemedik

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, önceki dönemden büyük bir broç yükü devraldıklarını söyleyerek, "33 trilyon bütçe açığı ile bir belediye devraldık. Her yıl 30 35 milyon lira borçlanan bir belediye ile karşı karşıyaydık. 2019 yılını denk bütçeyle kapattık. 2 yıl boyunca Silivri belediyesi tek kuruş borçlanmadı. Kredi kullanmadı ve tek kuruş faiz ödemedi. 2021 yılında da 11 trilyon bütçe fazlası verdi. İhalelerde çok yüksek katılım ve düşük maliyetli iş yaptırma durumumuz oldu. Kendi ayakları üzerinde duran güven duygusu üst seviyeye çıkmış bir belediyeye çıkmış durumdayız. Hizmetlerimiz kimseye değil herkesedir" diye konuştu.

Aklım sırrım ermiyor

Başkan Yılmaz, önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın "Kariyer ve istihdam Ofisi, Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası" gibi sosyal çalışmalarının kendi döneminde de devam ettirmesinin sebebi sorulduğunda "Bu yapılan prjeler bütün taşra belediyelerinde bile var. Kapatsa mıydım? Bunlar zaten olması gereken hizmetler. Atomumu parçaladı bu arkadaşlar aklım sırrım ermiyor. Buradan siyaset yapmalarını anlamıyorum. Tek bir şeyle gelebilirler bana o da TÜRAM. Fakat sonrasında TÜRAM da kaderine terk edilmiş bir müdürlüktü" sözleriyle cevapladı.

Başladığı noktada değil

Volkan Yılmaz’ın toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu ile ilgili çıkışları dikkat çekti. Sözlerine "Ekrem beyin yakasında rozet görmek istemiyorum" diyerek başlayan Yılmaz, "Belediye başkanları seçildikten sonra rozetini çıkarır ve halka hizmet eder. Ayrıca Silivri de biliyorsunuz oy aldığı en yüksek 5. ilçe. Fakat şöyle bir sorun var; Ekrem Bey maalesef başladığı noktada değil. Ama ben başladığım noktadayım. Benim ne kişilere, ne guruplara ne siyasi baronlara, ne rant çetelerine boyun eğmeyecek bir yapım var. Ben herkese adil davranmaya çalışıyorum" karşılaştırmasını yaptı.

Sürükleyerek getireceğim

"Ekrem Bey’in ilk başladığı günlerde yürüttüğümüz o uyumlu birliktelik maalesef ki Ekrem Bey’in kendi partisi ve ortaklarının çekiştirmeleriyle farklı bir noktaya döndürmeye çalışıyorlar" diyerek eleştirilerini sürdüren Yılmaz, "Kanaatimce Ekrem Bey de bir balans ayarı yapmaya çalışıyor. Her zaman söylediğim gibi ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini Silivri’ye sürüklüye sürükleye getirmeye devam edeceğim. İSKİ payımızdan yüzde on, İller Bankası payımızdan yüzde otuz kesilip İBB’ye aktarılıyor. Ekrem İmamoğlu partisinin paralarını buraya harcamıyor. O yüzden kimse kusura bakmasın bu hizmetleri yapacaklar. Kimse babasının bağından bahçe bağışlamıyor Silivri’ye’ dedi" açıklamasında bulundu.

Avuçlarını yalayacaklar

Son olarak İmamoğlu ile arasının da açılmayacağını, buna müsaade etmeyeceğini ifade eden Yılmaz "Ama şunun da altını çizeyim. Siyasi münazaalarla benim ve Ekrem Bey’in arasını açmaya çalışanlarda avuçlarını yalayacaklar. Ben çünkü bunu kurtaracak siyasi bilgi ve birikime de sahibim. İBB’de büyün kapıları açtım ve açmaya da devam edeceğim. Hizmet konusunda da onlardan çaba isteyeceğim. Artık kendisinin de iki yılı doldu. Bir gazeteci köşesinde yazmış bende dillendirdim. Gümüşyaka’dan başlayacak hızlı tren ne oldu? Bırakın yapımını proje yok ortada. Takipçisi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİNLER

Başkan Yılmaz konuşmasının ardından ilçede iki yıldır yapılan eğitim, spor, sosyo kültürel, çevre, tarım ve daha birçok hizmetin anlatıldığı bir video gösterisi izletildi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz özellikle çöp ihaleleri, temizlik işlerinden bu yıla kadar yapılan zararları ve kendi döneminde bu işin kat kat az paralara yapıldığını yeniden hatırlattı. 7 yaşındaki kızından örnek vererek, "İlkokul çocuğuna anlatır gibi anlattım ama anlamıyorlar. İlkokul fişlerini örnek göstererek onların anlayacağı dilden anlatacağım. Yeni başkan vekili dersine çalışmadı ya da çok acemi. İstedikleri mecrada yüzleşmeye, açık oturuma hazırım. Hodri meydan. Herkes sosyal demokrat belediyenin mi MHP’li belediyenin mi vatandaşın hakkını koruduğunu duysun bilsin. Bakın ayrıca göreve geldiğimiz günden bu yana toplamda yaklaşık 55 milyon lira ayni ve nakdi yardım aldık. Merak edip geriye dönük baktım bu rakamın onda birini bulamadım. Nakdi bağış sıfırdı. Borç kapamadan bir faiz düşüşü yok; zaten borçları ödeyememişler" dedi. Silivri CHP İlçe Başkanı Berker Esen’in "TÜRAM amacına uygun işletilmiyor" ifadelerine de cevap veren Başkan Yılmaz, "Çok fazla olduğumuzun farkındayız. Artık TÜRAM isimden ibaret değil. Bundan duyacakları rahatsızlık beni mutlu eder. Bizi izlemeye devam etsinler" ifadelerini kullandı.  MÜGE CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.