Silivrili CHP'liler yeni uyandı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile bir önceki belediye başkanı Özcan Işıklar arasında yaşanan araç kiralama tartışmalarına, CHP Silivri eski ilçe başkanlarından Mümin Tuğlu da dahil oldu.
'Volkan Yılmaz da Özcan Yılar mı' başlığı ile yazdığım köşe yazısına açıklamalarda bulunan Mümin Tuğlu, CHP'nin 31 Mart seçimlerinde Silivri'de kaybetmesinin tek nedeninin Özcan Işıklar'ın belediye başkanlığı döneminde yaptığı tutum ve davranışlar olduğunu kaydetti.

Mümin Tuğlu şu açıklamalarda bulundu:
Sayın Mehmet Mert; yazınızı dikkatle okudum. Ancak 35 yıldır Silivri’de 3 dönem belediye başkanlığı, 3 dönem ilçe başkanlığı, 8 kez kurultay delegeliği, 2 kez de milletvekili adaylığı olan bir kişi olarak, birkaç konuda açıklamaya ihtiyaç vardır...
Özcan Işıklar’ın seçim kaybetme nedenini DSP adayının aldığı oya bağlamışsınız.
31 Mart’tan bugüne kadar Özcan Işıklar ve Suna Göçengil bu savın altına sığınarak, mağdurları oynamakta, gelişmeleri uzaktan takip edenler de bunların anlattığı masala inanmaktadır.
Şöyle ki: ben Selami Bey’in avukatı ve     savunucusu değilim. Kendisiyle SODEP kuruluşundan beri tanışmakta olup, 2000 yılına kadar Deniz Baykal’la politika yaptık. O tarihten sonra herkes kendi yoluna gitti.
2004 seçimlerinde Selami Bey Genç Parti’den aday ilken, Özcan Işıklar'da onun seçim koordinasyon ve para işlerini takip ediyordu. 2004 yerel seçiminden sonra CHP'ye kaydı genel merkezimizi de ikna ederek tarafımdan yapılmıştır. 2019 seçiminde Selami Bey 6 bin oy almıştır. Fakat 10 yıl belediye başkanlığı yapan Özcan Işıklar Ekrem İmamoğlu’dan 14 bin oy az almış ve 3 bin oyla seçimi kaybetmiştir. Oyu bölündü diyelim, arkada 8 bin oy kalıyor. En yakın Büyükçekmece ve CHP’li belediyelere baktığımızda, belediye başkanları Ekrem Bey’e çıkan oy kadar kendilerine de almışlardır. Oyum bölündü diyerek , bu gerçeği yok sayamazlar.
CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil Silivri’de 5 aday adayımız olduğu halde 4 adayı yok sayarak sürekli yanında taşımıştır.
Sonuçta Işıklar'ın dışında hangisi aday olsa seçim kazanılırdı.
Seçim kendi partilisini ötekileştiren, kibirinden yanına yaklaşılmayan, son meclis üyelerinin çoğunluğunu geçmişte başka partilerde görev yapmış adaylardan seçen meclis üyelerinin aldığı oydan bile az oy alan Özcan Işıklar'dır.
İlçe başkanına ne diyeyim, kendisi partinin bir numaralı temsilcisi olmasına rağmen     Işıklar'ın gölgesine sığınıp, sözünden dışarı çıkmamıştır.
Bu ikilinin mağduru oynayarak, kazanılan Büyükşehir’den nemalanmaya kalkması kabul edilemez.
Şimdi bu gerçekleri dile getiren Mümin Tuğlu ve bir grup partiliyi disiplin soruşturması ile partiden uzaklaştırıp, at oynatmak istemektedirler.
Sayın Mert “Kargadan korkan darı ekmezmiş.” derler.
Demokrasiyi partimizde yerleştirip, geliştirmezsek ülkemize nasıl yerleştireceğiz.
Saygılar sunuyorum...


Tuğlu gibi düşünenlere sözüm şu; Aklınız 
başınıza yeni mi geldi...!

Bu açıklama kendi tabiri ile; Silivri’de 3 dönem belediye başkanlığı, 3 dönem ilçe başkanlığı, 8 kez kurultay delegeliği, 2 kez de milletvekili adaylığı olan 35 yıldır bu ilçede siyaset yapan bir kişi olan Mümin Tuğlu'nun açıklaması bu şekilde.
Bir siyasetçiden çok öğretmenliğini daha fazla önemsediğim Mümin hocamıza ve Silivri CHP içerisinde onun gibi düşünenlere şunları söyleyeceğim.
Evet söylediklerinizin eksiği var fazlası yok.
Evet Özcan Işıklar 10 yıllık görev süresince başarılı işlere imza attığı kadar yönetim zafiyeti de göstermiştir.
Evet CHP'nin ülke genelinde oylarını artırmasına rağmen, İstanbul Büyükşehir belediye seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun kasırga etkisi gösteren rüzgarına rağmen Silivri gibi CHP'nin kalesi sayılacak bir ilçede seçim kaybetmek hakikaten akıl dışı olsa gerek.
Evet Silivri'de yaşanan bu seçim sonuçlarına CHP adayının özellikleri dışında rakiplerden DSP adayının CHP kökenli oluşunun ve Cumhur İttifakı adayının MHP'li oluşunun da katkısı var...
Ancak ve lakin...
Gerek 10 yıl Özcan Işıklar başkanlık yaptığı yıllarda hata yaparken...
Siz CHP İlçe başkanlığı yapıyordunuz Sayın Mümin Tuğlu hocam.
Gerek adaylık süresince ve seçim süresince hatalar boy gösterirken...
Siz yine Silivri'de yaşıyor ve siyaset yapıyordunuz Mümin ağabeycim.
Neden sesinizi çıkartmadınız?
Sustunuz.
Bu satırların yazarı Özcan Işıklar'ı defalarca eleştirdiğinde olumlu veya olumsuz neden tepki göstermediniz.
Size sadece bir şey söyleyeceğim.
Kaybedene vurmak kolaydır.
Zor ve doğru olan zirvede olanın yanlışlarını ve hatalarını dillendirmektir.
Bir önceki yazımda ben de aynen onu söylemek istedim ve Silivri'nin şimdiki başkanı Volkan Yılmaz'a seslenerek; seçim geride kaldı, Silivri sizden hizmet bekliyor ve siz her defasında bir önceki yönetimin eksiklerini söylemek yerine hizmetlerinizle bunu hissettirseniz o sizin belirtmeye çalıştığınız eksiklikleri ve hataları Silivri halkı görecektir.
Gördüğü zaman da on misli yüz misli tesir ettirecektir.
Sizin söylemenizle o yanlışlar pek anlaşılmıyor.
Artık uzay çağındayız ve bu çağın insanları söylenenlere değil, gördüğüne ve yapılanlara inanıyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi