Sinemalar benden, mısırlar sizden

Soğuk hava sebebiyle, boş zamanlarımızı evde geçirmeye çalıştığımız bugünlerde film veya dizi izlemek eğlenceli olur değil mi? Tam da patlamış mısır, kestane zamanı üstelik. Uzun zamandır izlediğim film ve dizileri not aldım. Hafta sonu ne izleyelim diye düşünürseniz bir göz atabilirsiniz. 
İlk tavsiye edeceğim filmin türü, aksiyon, macera, suç. Fazla değil ama ölçülü bilim kurgu barındırıyor. 
***
Yedinci Hayat (yalnız dikkat lütfen, bu film +17)
Yapım yılı, 2017. Başrollerinde; Noomi Rapace, Wilem Dafoe, Cameron Jack  gibi oyuncular var. Yönetmenliğini, Tommy Wirkola’nın yaptığı filmde biraz ileri bir tarihe gideceğiz. 2073 yılına...
Sinema şu cümlelerle başlıyor; “Son 50 yıl içinde dünya nüfusu iki katına çıktı. Tükettiğimiz gıda ve su 3’e katlandı. Şu anda, 4 gün içinde dünyaya  bir milyon insan daha ekleniyor. Dünyamız, nüfus artışındaki bu hızla nasıl başa çıkabilir ki? Kuraklık ve şiddetli kum fırtınaları sebebiyle tarım sistemi kilitlenmiş durumda. Çok fazla insan ve az gıda!”
Bilim adamları yetersiz tarımdan dolayı, genetiği değiştirilmiş ürünler yetiştirmeye başlar. Ancak, doğa ile bu kadar oynamak elbette istenmeyen sonuçları da beraberinde getirir.  Çoklu doğumlar ve genetik bozulmalar başlar. İnsanlık tarihinin en ciddi krizidir bu ve çözüm bulunmak zorundadır. Federasyon kararı ile, her aileye bir çocuk uygulamasına geçilecektir artık. Ve slogan şu şekilde olacaktır; “Çocukları uyutalım ve daha güzel bir dünyaya uyandıralım!”
Bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
***
Aramızdaki sözler (Orjinal adı; The Mountain Between Us) Yapım yılı; 2017
Hany Abu- Assad’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerini ise, Beau Bridges, Kate Winslet, Dermot Mulroney, Idris Elba’nın paylaştığı film, 2011 yılında Charles Martin’in yazdığı kitaptan uyarlanmış.
Macera, dram, romantik türlerinde olan filmin konusu ise şöyle;
Gazeteci olan Alex Martin (Kate Winslet) ve Cerrah Ben Bass (İdris Elba) İdaho’da kar fırtınası nedeniyle havaalanında mahsur kalırlar. Ben’in önemli bir ameliyatı, Alex’in ise düğünü vardır ve mutlaka gitmenin bir yolunu aramaya başlarlar. İkili, küçük bir uçak kiralayıp, birlikte dönmeye karar verirler. 
Filmi izlerken duygulanacaksınız, manzaraya doyamayacaksınız. Başka detay vermeyeyim filmle ilgili ancak filmden bir replik yazayım bitirmeden önce;
Alex; “Neden beyin cerrahı oldun?”
Benn; “Duygular orada, zeka orada”
Alex; “Ya kalp?”
Benn; “Kalp sadece kastan ibaret”
İzleyin bakalım, sonunda ne olacak?
***
Dizilere gelince; Black Mirror’un nihayet beklenen bölümleri geldi. Tabi ki bir hışımla hepsini bitirdim. Bilim kurgu sevenlere hatırlatma olsun.
Diğer bir dizi ise; This is us. Henüz iki sezonluk bir dizi. Aile, çocuk, aşk, sevgi, anlayış, kısacası, insana ve evlere dair ne varsa bu dizide var. 
Daha epey film biriktirmişim. Şimdilik bunları izleyin, haftaya diğerlerini yazarım.
Keyifli izlemeler,
Cep telefonlarınızı kapatmanıza gerek yok, evdeyiz....
Sevgiyle kalın
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi