Sırat köprüsündeyiz

Şüphesiz yaşadıklarımız kadar yediklerimizin de mutluluğumuz üzerinde büyük etkisi olduğu ortaya çıktı. Yeterli ve dengeli beslenme bizi mutluluğa götürüyor. Hatta bazı beslenme alışkanlıklarının kişileri mutsuz ettiği bilimsel araştırmalarla da kanıtlandı. Vücutta mutluluk hormonu salgılatan gıdalar serotonin içeren gıdalar olduğu artık herkesçe biliniyor.
Bunların en başında ise muz, nar, yazın çilek, ahududu, böğürtlen ve özellikle kış mevsimi için Allah’ın bir mucizesi olan kivi geliyor. 
Kivi, tam bir bağışıklık sistemi meyvesidir. Antioksidan ve
özellikle C vitamininden oldukça zengin bir meyvedir. 
Zaten en fazla C vitaminine ihtiyaç duyduğumuz kış mevsiminin bir meyvesi olması tesadüf değildir. C vitaminden zengin bu meyvenin uzmanlar tarafından ispat edilen vücuda en büyük etkisi ise halk arasında ‘Stres Hormonu’ olarak bilinen Kortizol Hormonu seviyesini normale döndürdüğüdür. Kışın kasvetli, zorlayıcı, hem vücut direnci hem de moral olarak yazın muhteşem enerjisinin ardından modumuzun düşmeye başladığı noktada stres hormonunu baskılayarak mutluluk hormonunu uyardığı uzmanlar tarafından kanıtlandı. 
Ayrıca hareketsiz kaldığımız bu mevsimde, metabolizmamızı dengeli çalıştırarak kilo almamızı da engelleme özelliğine sahip. Kış mevsiminin bir meyvesi olması bu sebepten dolayı da tesadüf değil. Allah tarafından bizlere sunulan bir mucizedir kivi. Dünyadaki pandemi dolayasıyla kivinin bir başka etkisi daha önem kazandı. 
Korona virüsün vücuttaki en yaygın ve bilenen zararlarından biri de kanın pıhtılaşmasına ilişkin etkileri. Bunu önlemek adına eczanelerde son zamanlarda kan sulandırıcıların kalmadığı, peynir ekmek gibi satıldığı, aslında kontrollü kullanılması gerekirken kan sulandırıcılarının bu kadar bilinçsizce ve korkusuzca kullanılması yarardan çok zarar teşkil ettiği uzmanlar tarafından bas bas bağrılarak anlatılmaya çalışılıyor. Kaş yapalım derken göz çıkarmamak adına doğal yollarla kanın pıhtılaşmasını önleyen en önemli besin maddelerinin başında ise yine kivinin geldiğini biliyor muydunuz? 
Kivinin vücuda bir başka faydası da kanın pıhtılaşmasını önlerken kan basıncını dengeleyerek aynı zamanda kalp sağlığımızı koruyor olması. En hayati önem taşıyan organlarımıza faydası kanıtlanmış bir meyvedir kivi.
Dolayısıyla tabiri caizse sırat köprüsünden geçtiğimiz, korona illetiyle boğuştuğumuz şu günlerde hem kanımızın doğal yolla pıhtılaşmasını önlemek hem de yine doğal yolla günlük ihtiyacımız olan C vitaminini almak, kışın düşen enerji ve moral motivasyonumuzu yükseltmek adına günde bir porsiyon kiviyi ivedilikle beslenmemize eklememiz, yiyip, yedirmemiz şart. 

İlkeli Söz; İnsanların da yan etkileri vardır. Bazıları baş döndürürken bazıları da mide bulandırır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi