Dijital hazırlık

Dijital hazırlık
Şişli Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak amacıyla ilçede ikamet eden ya da eğitim gören, 5’inci ve 12’inci sınıf arası öğrencilerin yararlanacağı uzaktan eğitim platformu; Şişli Dijital Sınıf’ı hayata geçirdi.

Şişli Dijital Sınıf; eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Şişli ilçesinde ikamet eden ya da eğitim gören öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, öğrencilerin eğitim süreçlerini çağımıza uygun teknolojik hizmetlerle çeşitlendirmek için uzaktan eğitim programı olarak tasarlandı. Dijital Sınıf’tan 5. Sınıftan başlayarak ve 12. Sınıflar da dâhil olmak üzere tüm öğrenciler ücretsiz eğitim hizmeti alabilecek.

Ek eğitim desteği

Eğitimde fırsat eşitliği ve adaleti sağlamak, çocukların eğitime katılımını desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Temel hedefimiz, her çocuğun eğitimde yaşayabileceği sosyal dengesizlikleri telafi edecek uzaktan eğitim altyapısı sunmak. Biz hiçbir çocuğumuzun bir diğerinden geri kalmasını istemiyoruz. Bu proje, bilhassa pandemi koşullarında eğitim alanında çeşitli zorluklar yaşayan öğrencilerimizin ve ailelerinin ihtiyaç duyduğu ek eğitim desteği sağlayacak" dedi.

Anlık etkileşim kurulacak

“Uygun görülen alanlarda canlı bağlantıyla eğitim desteği sağlanacak" diyen Keskin, "Şişli Dijital Sınıf’ta 12. sınıflara özel, üniversiteye hazırlık dersleri canlı ve en önemlisi de interaktif olacak. Böylece öğrenciler öğretmenlerle ders sırasında anlık etkileşim kuracak ve akıllarına takılan soruları anında sorabilecek. Üniversiteye hazırlık kapsamında deneme sınavları ve ek kaynak kitap desteği de sağlanacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.